Japanse vrouw verliest miljoenen in intergalactische romantiekzwendel

TOKIO:- Een 65-jarige Japanse vrouw is voor ruim 4,4 miljoen yen (ongeveer 31.000 euro) opgelicht door een zogenaamde astronaut. Hij maakte haar wijs dat hij in het internationale ruimtestation ISS werkzaam was als Russische astronaut en geld nodig had voor een raket waarmee hij kon terugkeren naar de aarde.

Volgens de Japanse zender TV Asahi kwam de vrouw de ’astronaut’ in juni tegen op Instagram. Ze begonnen vervolgens met elkaar te praten via de Japanse app LINE. Het contact werd steeds hartstochtelijker en al snel verklaarden ze elkaar de liefde.

„Ik wil met jou mijn leven in Japan beginnen”, aldus de astronaut-oplichter. Maar hiervoor had hij wel geld nodig om terug naar de aarde te vliegen. En tot overmaat van ramp moest hij óók de landingsrechten betalen.

Gelukkig was daar zijn verloofde. Althans, dat dacht zij. Met alle goede bedoelingen maakte zij tussen augustus en september in vijf termijnen totaal 4,4 miljoen yen naar hem over. Maar ondertussen was hij nog steeds niet in zijn raket gestapt. Sterker nog, hij bleef geld eisen. Ze werd uiteindelijk achterdochtig en deed aangifte bij de politie.

Deze doet momenteel onderzoek naar de zaak, die bestempeld is als datingfraude. De man zou via Instagram meerdere vrouwen hebben benaderd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Azië 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!