Israëlische meisje is in stabiele toestand nadat kwal in Zuid-Thailand een hartstilstand veroorzaakte

SURAT THANI:- Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldde gisteren dat het zesjarige Israëlische meisje dat een hartstilstand kreeg nadat ze was gestoken door een gevaarlijke kwal, in ernstige maar nu stabiele toestand verkeert.

Het hart van het Israëlische kind stopte nadat ze zondag werd gestoken door een giftige kubuskwal op een strand in Ko Pha Ngan.  Ze kreeg eerste hulp op het strand die haar reanimeerde voordat ze per helikopter naar het Surat Thani-ziekenhuis werd gevlogen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldde gisteren dat de toestand van het meisje is gestabiliseerd en dat ze contact hebben met de ouders van het kind. De Israëlische consul in Bangkok, Eli Senna, zei dat het “een wonder” is dat het kind de beproeving heeft overleefd.

De dooskwal, of zeewesp, wordt beschouwd als één van de dodelijkste soorten ter wereld.  Zijn tentakels kunnen ongeveer vijf meter lang worden en elke tentakel is bedekt met nematocysten – kleine pijltjes vol met gif.  Het gif van de darts wordt beschouwd als een van de meest giftige ter wereld.  Het veroorzaakt hevige pijn, verlamming, hartstilstand en in sommige gevallen zelfs de dood.

De dooskwal is het hele jaar te vinden in de Golf van Thailand en de Andamanse Zee, maar de giftige kwallen komen het meest voor van juli tot oktober, volgens Sophon Golden van het Department of Marine and Coastal Resources.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!