Japanse man verdacht van moord op een Noorse vrouw loopt vrij rond in Thailand, our- minister van justitie wil boycot op Thailand

~DE WERELD LOOPT OP KRUKKEN~
(Er gebeuren rare dingen in het leven)

BANGKOK:- De voormalige Noorse minister van Justitie, Mr. Per-Willy Amundsen heeft de Noorse bevolking opgeroepen om Thailand als reisbestemming te boycotten. De reden hiervoor zijn berichten dat er nu in Thailand een man woont die in Laos wordt gezocht voor de vermeende moord op een Noorse vrouw.

Dat de moordverdachte vrij in Thailand leeft, is een schandaal.

“Als hij niet wordt gearresteerd, moet de Noorse regering de Noorse burgers waarschuwen niet naar Thailand te reizen. In de officiële Noorse reisgids zou er een waarschuwing moeten staan ​​tegen reizen naar een land als Thailand, waar een man die Neirid Høiness heeft vermoord nog steeds vrij rondloopt ”, zegt Amundsen.

In januari vorig jaar reisde de 30-jarige Nerid Høiness uit Noorwegen met haar 38-jarige vriend Hiroyuki O. uit Japan naar Zuidoost-Azië. Het stel begon naar verluidt hun reis op Koh Phangan in Thailand en reed vervolgens met hun motorfietsen naar Vang Vieng in Laos.

Het echtpaar huurde een aantal dagen een hotelkamer in Vang Vieng. Vanuit de kamer was geschreeuw te horen, zo meldden verschillende getuigen zich later bij de politie. Op 9 januari 2020 zagen verschillende mensen Hiroyuki blijkbaar het levenloze lichaam van Nerid uit de hotelkamer dragen en haar lichaam op de motorfiets vastbinden. Het lichaam van Nerid werd twee weken later in een jungle gevonden.

Mr. Sidsel Katralen, advocaat die de familie van Nerid vertegenwoordigt, zei dat de politie weinig deed om Hiroyuki op te sporen en te arresteren.

“De Japanner Hiroyuki O. wordt via Interpol internationaal gezocht voor de moord op Nerid. Bovendien hebben noch de politie, noch andere autoriteiten in Laos, Thailand of Noorwegen veel gedaan om hem te betrappen. We hebben informatie verstrekt aan zowel de Noorse autoriteiten als de politie in Bangkok en Koh Phangan.

Helaas is de Japanner nog steeds niet gepakt ”, zo meldt de advocaat.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Scandasia.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!