De Thaise activist Parit Chiwarak zou zijn overgebracht naar ziekenhuis vanwege zijn tanende gezondheid

~BITTER IN DE MOND MAAKT HET HART GEZOND~
(Ook wat minder aangenaam is, kan gezond of goed zijn)

BANGKOK:- Op de 46e dag van zijn hongerstaking in de gevangenis is de activistische student Parit Chiwarak alias de Pinguïn overgebracht naar het Ramathibodi Ziekenhuis om zijn verzwakte lichaam te behandelen. Hij werd overgebracht uit de Bangkok Remand Prison na tekenen dat zijn lichaam moeite had om te herstellen van het voedselgebrek. Na een daling van 12,5 kilo van 107 naar 94,5 kilo als gevolg van zijn hongerstaking, vreesden ambtenaren dat zijn lichaam niet genoeg mineraal zout water zou opnemen.

Uit angst dat hij in shock zou kunnen raken, plaatste zijn artsen een infuus met zoutoplossing en brachten hem naar het ziekenhuis. Als zijn toestand verbetert, wordt hij weer overgeplaatst naar zijn cel.

Gisteren deden geruchten de ronde over Penguin en andere gevangengenomen demonstrant Panusaya “Rung” Sithijirawattanakul, ook in hongerstaking, en ambtenaren van de Corrections Department verdreven hen door te zeggen dat de studentenactivisten niet in gevaar waren.

De advocaten van de Thaise mensenrechten organisatie heeft een verklaring op Twitter vrijgegeven waarin staat dat het gevangenispersoneel gezegd zou hebben dat er bloed is gevonden in de ontlasting van Penguin, dus hij zal parenterale voeding en een endoscopie krijgen in het ziekenhuis.

“Penguin” en “Rung” zijn al 52 dagen samen met 6 andere studentenbetogers in detentie geplaatst. Penguin begon de hongerstaking die hem op 16 maart in het ziekenhuis heeft beland uit protest tegen de gevangenen die geen borgtocht krijgen. Ze hadden gisteren voor de negende keer borgtocht gevraagd en dat werd hen geweigerd. Zijn advocaat heeft vandaag een tiende verzoek ingediend, en de rechtbank zal naar verwachting de komende dagen op reageren.

De verdrietige moeder van Penguin protesteert ook en smeekt om aandacht voor de toestand van haar zoon buiten de rechtbank. Een kleine groep demonstranten steunde haar toen ze opriep tot gerechtigheid voor haar zoon die volgens haar geen misdaad had gepleegd. Om de situatie verder onder de aandacht te brengen, schoor ze haar hoofd buiten het Strafhof.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!