Japanse en Chinese staatsburgers in Bangkok voor oplichting gearresteerd

~DE AAP BEET HEBBEN~
(De buit (het begeerde geld) binnen hebben)


BANGKOK:- De immigratiepolitie in de Thaise hoofdstad kondigde gisteren, 4 mei, de arrestatie aan van Japanse en Chinese burgers die naar verluidt in Bangkok oplichting hadden gepleegd.

In het eerste geval werd de Japanse verdachte, die alleen Mr. Yamada werd genoemd, hij ware naar aanleiding van een arrestatiebevel gearresteerd, het bevel was in februari wegens fraude uitgevaardigd, aldus hoofd van de immigratiepolitie, Sompong Chingduang.

Volgens het bevel werd Yamada gezocht voor fraude nadat hij naar verluidt drie slachtoffers had bedrogen, bewerend dat hij veel invloedrijke mensen in Thailand kende en in staat was om de slachtoffers te helpen zich van alle rechtszaken af ​​te komen als ze ermee instemden hem een ​​redelijk geldbedrag te betalen. 

De slachtoffers zouden meer dan 40 miljoen baht hebben verloren aan deze vermeende oplichter, die ook niet nakwam wat hij beloofde.  Vervolgens dienden ze allemaal klachten in die leidden tot het onderzoek en daarna de uitvaardiging van een arrestatiebevel.

De tweede zaak betrof een Chinese man wiens naam later werd onthuld als Mr. Jiang Xiaolin, die naar verluidt valse elektronische kaarten maakte en gebruikte.

Hij werd in zijn eigen appartement in de hoofdstad aangehouden waar een aantal elektronische creditcards, elektronische kaartlezers en encoders en een tablet in beslag werden genomen. Hij gaf naar verluidt toe de eigenaar te zijn van alle apparaten en kaarten die werden gebruikt om items online te kopen.

Xiaolin werd aanvankelijk aangeklaagd voor het maken van vervalste elektronische kaarten door informatie van echte elektronische kaarten te wijzigen en door vervalste elektronische kaarten te gebruiken, voordat hij naar het politiebureau van Sutthisan werd gebracht voor verdere gerechtelijke procedures.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron 
Illustraties: Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!