De bezettingsgraad van de hotels in Thailand daalde in mei tot de 9 procent 

~BETER EEN HALF EI DAN EEN LEGE DOP~
(Beter iets dan helemaal niets)

BANGKOK:- Uit een onderzoek in de Thaise hotelbranche bleek dat 47 procent van de hotels over spaarpotje beschikt om hun activiteiten dan net aan drie maanden gaande te houden.  

Voor de huidige vertrouwensindex van hotelexploitanten heeft de Bank of Thailand van 12 tot 26 april 188 hotels in het hele land gevraagd.  56 bedrijven rapporteerden een liquiditeitsdaling van meer dan 20 procent ten opzichte van de voorgaande maand, als gevolg van de laatste golf van Covid-19.  

47 procent van de geïnterviewden zei dat ze hun hotelactiviteiten ongeveer drie maanden konden houden met hun liquiditeitssituatie.  

Uit het hetzelfde onderzoek bleek ook dat 46 procent van de hotels open was, terwijl 13 procent de deuren tijdelijk heeft gesloten.  De meeste gesloten hotels bevinden zich in de zuidelijke regio en richten zich op buitenlandse klanten.  De meeste van de nu gesloten hotels in het vierde kwartaal van het jaar heropenen, tenminste wanneer de situatie is verbeterd. 

Hotels in de noordelijke regio hebben de laagste bezettingsgraad van 4,1 procent, gevolgd door het noordoosten met 10,9 procent, het centrum met 18,7 procent en het zuiden met 23,2 procent.  

De Bank of Thailand schat dat de gemiddelde bezettingsgraad in mei zou kunnen dalen tot maar liefst 9 procent – als de uitbraak blijft voortduren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Chiangraitimes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!