Japanse emigranten in Chiang Mai het slachtoffer van een omvangrijke investeringsfraude

~IN ROOK OPGAAN~
(In het niets verdwijnen)

CHIANG MAI:- Een groep Japanse emigranten investeerde in een visumbureau in Chiang Mai en verloor volgens hun beweringen ruim 30 miljoen baht door de fraude.  

De Japanse emigranten zeiden dat ze door een Thaise vrouw en haar Japanse vriend waren uitgenodigd om te investeren in hun visumbureau.  Het geld zou worden gebruikt om een ​​lening te verstrekken aan andere Japanse emigranten die niet voldeden aan de financiële vereisten van immigratie van 800.000 baht voor een zogenaamd gepensioneerd visum.  

De Japanse beleggers  kregen te horen dat ze een rendement van 10 procent op hun investering zouden krijgen.  In eerste instantie werd het geld uitbetaald zoals beloofd, maar later stokte dat.  

De Thai vertelde de Japanners ook dat ze een reisorganisatie runde die verdere investeringen nodig had nadat ze een concessie had gekregen om het populaire Yi Peng-festival te organiseren.  Dit geld ging ook in rook op.

De verontrusten Japanners bezochten toen het kantoor waar de vrouw en haar Japanse vriend hadden gewerkt en troffen het op slot aan.  Volgens berichten in de media zijn sommige Japanners niet langer in staat om 800.000 baht te beschikken die ze nodig hebben voor hun pensioneringsvisum op te halen.  Mogelijk moeten ze Thailand verlaten.  

Aan andere Japanse man getuigde dat hij zijn kankerbehandeling niet meer kon betalen.  De verliezen per slachtoffer variëren van honderdduizenden baht tot 9,4 miljoen.  De politie van Chang Phueak doet een onderzoek en heeft arrestatiebevelen uitgevaardigd voor het gezochte paar. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: chiangmainews
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: chiangmainews.co.th/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!