De politie pakt de illegale handel in wilde dieren en planten in Thailand aan

~EEN VOET TUSSEN DE DEUR KRIJGEN~
(Ergens proberen binnen te komen)

BANGKOK:- Tijdens een undercoveroperatie wist het anti witwas department van Thailand één vinger achter de deur te krijgen bij een groep handelaren in wilde dieren en confisqueerde voor meer dan 330 miljoen baht aan activa

De operatie van 12 maart was gericht tegen een Thai en een Vietnamees die in 2018 werden gearresteerd.  Zijn veroordeling voor de handel in hoorns van neushoorns en andere smokkelwaar werd later teruggedraaid. 

De vrijspraak twee jaar geleden werd gezien als een verzet tegen de pogingen om de illegale handel in wilde dieren en planten aan te pakken, die ook wordt gezien als een risicofactor voor het ontwikkelen van ziekten die zich van dier op mens verspreiden, zoals Covid-19.  

Bij invallen die in de vroege ochtend van 12 maart begonnen, doorzocht de politie verschillende locaties in de noordelijke Thaise provincies Nakhon Phanom en Chaiyaphum en nam contant geld, boeddhistische amuletten, vuurwapens en wilde dieren in beslag.  

Mr. Steve Galster, voorzitter van de Freeland Foundation, vertelde het persbureau AP dat de inzet een doorbraak betekent in de pogingen om een ​​einde te maken aan de illegale handel in wilde dieren.  “Het is alsof je een arm hebt afgehakt en een been hebt gebroken in de dealerring.”

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod  
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: khaosod.com  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!