Thailand leent 20 miljard baht om de brandstofsubsidies in stand te houden

BANGKOK:- Het Thaise brandstoffonds is van plan 20 miljard baht te lenen om de olieprijssubsidies van het land aan te vullen, aangezien inwoners en verschillende afdelingen steeds meer worden getroffen door de stijgende olieprijs.  Het fonds is op zoek naar inkomende leningen van de Government Saving Bank en Krungthai Bank.  De details zullen naar verwachting eind deze maand geopenbaard  worden.

De directeur-generaal van het kantoor van het brandstoffonds, Khun Wisak Wattanasup, zei dat het fonds in onderhandeling was met de Government Saving Bank en Krungthai Bank om de eerste reeks leningen ter waarde van 20 miljard baht te verkrijgen.  Khun Wisak merkte op dat het fonds een back-upplan had als die 2 financiële instellingen de leningen niet konden verstrekken.  Maar de directeur had er alle vertrouwen in dat het fonds de lening voor het einde van deze maand rond zou kunnen krijgen.

Het hoofd van de afdeling Beleid en Strategie van het brandstoffonds, Khun Ponchai Jirakunpisarn, dringt erop aan dat het fonds alleen geld leende als dat nodig was en het geleende bedrag in overweging nam in overeenstemming met het vermogen om de lening praktisch af te lossen.

Ponchai legde uit dat het brandstoffonds een resterend budget had van ongeveer 13 miljard baht, dus het fonds was niet van plan om alle 20 miljard baht onmiddellijk na ontvangst te gebruiken.  Het geld wordt geleend “voor het geval het fonds bijna geen budget meer heeft”.

De Thaise regering heeft de kleinhandelsprijs van diesel gesubsidieerd met maximaal 10 baht per liter, waardoor de dieselprijzen in Thailand kunstmatig worden verlaagd.  Ponchai voegde eraan toe dat de door de regering aangekondigde verlaging van de accijns op diesel met 5 baht per liter ook de subsidielast en het budget van het fonds vermindert.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Khaosod | Dailynews

Eén gedachte over “Thailand leent 20 miljard baht om de brandstofsubsidies in stand te houden”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!