Japan blokkeert de toegang van buitenlanders uit Thailand en zes andere landen

~HET LAND VAN DE RIJZENDE ZON~
(Zo luidt de bijnaam van Japan)

TOKIO:- In de Japanse media was vandaag te lezen dat Japan tijdelijk de toegang voor buitenlanders verbiedt die onlangs Thailand of zes andere door Covid-19 getroffen landen hebben bezocht.

De zes zijn Cambodja, Oost-Timor, Mongolië, de Seychellen, Sri Lanka en Saint Lucia.

Het aantal landen en regio’s dat onder dergelijke Japanse beperkingen valt, bedraagt ​​nu 159. Vreemdelingen die binnen 14 dagen na aankomst in Japan in één van deze landen zijn geweest, worden het land niet binnengelaten, met uitzondering van permanente inwoners, hun families en anderen met bijzondere omstandigheden.

De Japanese regering heeft Sri Lanka aan de lijst toegevoegd omdat het een groot risico vormt om een ​​toegangspoort te worden voor de zeer besmettelijke Indiase variant.

Buitenlanders, zelfs degenen die in het land van de rijzende zon wonen, wordt de toegang geweigerd als ze onlangs naar India, Pakistan, Nepal, de Malediven en Bangladesh zijn gereisd.

Japanse burgers die in deze landen zijn geweest, zullen zes dagen in quarantaine moeten in een daarvoor bestemde faciliteit en tests moeten ondergaan om te controleren op een eventuele Covid-19-infectie.

Meer details kunnen hier worden bekeken: https://www.mofa.go.jp/ca/fna/page4e_001053.html

Olleke Bolleke in Azië 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!