29 Thaise politieagenten tegen de pet getikt wegens vermeende smokkel van arbeidsmigranten

~ONS KENT ONS~
(Betrekkelijk afgesloten clubje mensen dat onderling de zaken regelt)

BANGKOK:- Gisteren is er in het hoofdkwartier van de Koninklijke Thaise politie een commissie aangesteld om 29 agenten te onderzoeken die mogelijk betrokken waren bij de smokkel van arbeidsmigranten naar Thailand, onthulde een nieuwsbron.

 “De commissie zal worden voorgezeten door de speciale adviseur van de RTP,  generaal Jaruwat Waisaya, terwijl de plv. hoofd van de Nationale Politie, generaal Damrongsak Kittipraphas, toezicht zal houden op het onderzoek”, aldus de politie bron.

 “Er staan 29 politieagenten staan ​​op de lijst als in onderzoek,” zo voegde hij eraan toe.

Illegale migranten zijn een steeds ernstiger probleem geworden voor Thailand, vooral tijdens de Covid-19-crisis en de instabiliteit in Myanmar sinds eerder dit jaar, die duizenden arbeiders ertoe hebben gebracht Thailand binnen te sluipen om onderdak te zoeken of een baan te vinden die vaak beter betaalt dan in hun vaderland.

Sommige van deze migranten glipten op eigen kracht Thailand binnen, terwijl vele anderen werden binnengesmokkeld door lokale syndicaten, die forse vergoedingen innen om hen naar industriële zones in verschillende provincies te brengen, waar de vraag naar goedkope arbeidskrachten groot is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Eén gedachte over “29 Thaise politieagenten tegen de pet getikt wegens vermeende smokkel van arbeidsmigranten”

  1. Illegale arbeiders die zo “professioneel” binnengesmokkeld werden om verspreid over een groot deel in Thailand te gaan werken.
    Los v/d illegale actie, de verdiende smeergelden staan niet in verhouding tot de miljarden schade welke het gevolg was van het hierdoor ontstane 2e Corona golf c.q.lock down.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!