Vladimir Poetin accepteert de uitnodiging voor de APEC-bijeenkomst in Thailand

THAILAND:-De Russische president Vladimir Poetin bevestigde zijn aanwezigheid op de komende Asia Pacific Economic Cooperation (APEC)-bijeenkomst dat volgende maand van 18-19 november in Bangkok zal worden gehouden.

De Russische Federatie is één van de 21 leden van APEC.  Poetin woonde een APEC-top bij die 19 jaar geleden in 2003 door Thailand werd georganiseerd.

Meer dan 30 landen hebben Rusland economische sancties opgelegd nadat Poetin Oekraïne de oorlog had verklaard.  Thailand zal Poetin volgende maand echter met open armen ontvangen.  Thailand en Rusland vieren dit jaar immers 125 jaar diplomatieke betrekkingen.

President Vladimr Poetin schudt de hand met premier Thaksin tijdens de APEC bijeenkomst in Thailand in 2003

Vorige week stuurde de Franse president Emmanuel Macron een brief naar Prayut waarin hij zijn aanwezigheid op de vergadering volgende maand bevestigde.  Hoewel Cambodja geen lid is van APEC, zal de Cambodjaanse premier Hun Sen ook aanwezig zijn.

De Amerikaanse president Joe Biden zal volgende maand niet naar Bangkok komen omdat hij een eerdere verloving heeft om de bruiloft van zijn kleindochter bij te wonen in het Witte Huis op 19 november. Bidens no-show is een klap in het gezicht voor Thailand.  Hij stuurt echter vice-president Kamala Harris in zijn plaats om de VS te vertegenwoordigen.

De Chinese president Xi Jinping heeft zijn aanwezigheid “mondeling bevestigd”, maar Thailand wacht nog steeds op een officieel antwoord van China.

Kroonprins en premier van Saoedi-Arabië Mohammed bin Salman Al Saud zal mogelijk aanwezig zijn, aangezien hij van 15-16 november in Zuidoost-Azië de G20-top in Bali, Indonesië zal bijwonen.

Verschillende Europese landen hebben Russische toeristen de toegang ontzegd vanwege de brede steun van het Russische publiek voor de aanval van Poetin op Oekraïne.  Thailand doet precies het tegenovergestelde en probeert Russische toeristen te lokken – die zo waardevol zijn voor de Thaise toeristenindustrie – door Russen dit hoogseizoen met chartervluchten binnen te vliegen.

Aan het einde van de maand hervat Aeroflot voor het eerst in zeven maanden rechtstreekse vluchten tussen Thailand en Rusland.  De vluchten zijn bedoeld om het Russische toerisme naar Thailand te herstellen, maar kunnen een tweede doel dienen.

Vandaag vertelde een Russische man die in Pattaya woont aan “Snelle Jelle” onze plaatselijke reporter dat hij onlangs via Turkije naar het koninkrijk was gekomen nadat hij was gevlucht voor de militaire dienstplicht in Rusland.  Hij zei dat hij verwacht dat nog veel meer mannen uit zijn land de dienstplicht zullen ontvluchten en naar Thailand zullen vliegen zodra de rechtstreekse vluchten volgende maand worden hervat.

Thailand zou een aantrekkelijke optie kunnen zijn voor Russen die de dienstplicht van Poetin ontvluchten nadat alle resterende Covid-19-toegangsbeperkingen op 1 oktober waren opgeheven. Bovendien heeft Thailand het maximale verblijf van visumvrijstellingen bij aankomst verlengd van 30 naar 45 dagen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!