Is Pattani werd een Thaise opstandeling gezocht voor vermoedelijke moord van leger officieren

PATTANI:- Het Thaise leger heeft een Thaise opstandeling naar de eeuwige jachtvelden gestuurd, die werd gezocht voor de vermoedelijke moord op leden van de veiligheidstroepen in de provincie Pattani in het diepe zuiden, nabij de Maleisische grens, een gebied dat vatbaar is voor geweld als gevolg van de aanhoudende religieuze separatistische opstand.

Een Thaise regeringseenheid had een huis op een rubberplantage in het district Nong Chik omsingeld, waarvan vermoed werd dat het werd gebruikt door opstandelingen.  

De politie deed rond 15:00 uur een inval in de woning nadat religieuze leiders en gemeenschapsleiders geprobeerd hadden de verdachte in het huis over te halen zich over te geven.  Er werd op veiligheidstroepen geschoten waarna de politie onmiddellijk het vuur opende.  Nadat het geweervuur ​​was opgehouden, doorzochten agenten het huis en vonden het dode lichaam van Khun Rosali Lamso.

Tegen Khun Rosali Lamso waren negen gerechtsbevelen uitgevaardigd voor zijn arrestatie op beschuldigingen van moord, meerdere aanvallen met granaten en diefstal in verband met opstand.  Hij zou in januari 2018 schoten hebben gelost op het politiebureau van Na Pradu, waarbij hij een politieagent heeft gedood, en zou in december vorig jaar een andere politieagent buiten het Khok Pho-ziekenhuis hebben vermoord.  In 2017 zou hij een boeddhistisch stel hebben vermoord in de wijk Thepha in Songkhla.

Verder zou Rosali in 2018 betrokken zijn geweest bij een aanval met vuurwapens en granaten op een kantoor van de elektriciteitsautoriteit in het Khok Pho-district en in 2017 bij een andere granaataanval op een politiebasis in het district Thepha van Songkhla.

Hij werd ook gezocht voor de inbeslagname van 90 patronen van 5.56 mm munitie uit een auto in de wijk Thepha in Songkhla in 2019 en voor overvallen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!