Is de regering van Thailand serieus met de ruimtevaart bezig?

BANGKOK – Volgens de voorzitter van de subcommissie ruimtevaart en veiligheid van het Huis, zal Thailand enorm profiteren van de ruimtevaartindustrie en 300 tot 400 extra banen creëren als zijn voorstel om een ​​raketbasis te bouwen wordt goedgekeurd. 

Khun Settapong Malisuwan, voorzitter van de Commissie Communicatie, Telecommunicatie, Digitale Economie en Maatschappij, zal de resultaten van het onderzoek naar de mogelijkheden van het opereren van ruimtelanceerdiensten en -infrastructuur in Thailand aan de Tweede Kamer presenteren. De studie stelt dat de lanceringssector van ruimtevaartuigen enorme inkomsten oplevert voor landen die over geavanceerde ruimtetechnologie beschikken en tegelijkertijd een belangrijke rol speelt bij het creëren van essentiële ruimte-infrastructuur ter ondersteuning van een duurzame ruimtevaartindustrie. Uit de studie bleek dat een effectieve ruimtehaven en efficiënt beheer de kern vormen van deze industrie. 

De regering en de betrokken sectoren zouden de ruimtevaartindustrie van het land kunnen controleren zoals het goedkeuren van een “klinkende raket-sandbox” voor studenten, ingenieurs of onderzoekers om klinkende raketexperimenten uit te voeren, zo legde Khun Settapong uit. Hij voegde eraan toe dat de nabijheid van Thailand tot de evenaar het een ideale locatie maakt voor het ontwikkelen van een raketbasis.

Het bestaan ​​van een ruimtehaven in Thailand zou de binnenlandse ruimtevaartindustrie ondersteunen, de economie stimuleren, het bruto binnenlands product verhogen en vooral burgers opleveren die bedreven zijn in ruimtetechnologie en innovatie, wat tegelijkertijd ten goede zou kunnen komen aan andere industrieën zoals energie, petrochemie en toerisme. 

De raketbasis zou volgens Khun Settapong ook 300 tot 400 nieuwe banen creëren, zoals ruimtevaartuigtechnici, assemblagetechnici van ruimtevaartuigen, ingenieurs voor de lading van ruimtevaartuigen en in de toekomst de verkoop van ruimtekaartjes. 

Khun Settapong wees er ook op dat er ondanks de huidige technologische vooruitgang een gebrek is aan technologische geletterdheid onder de Thaise bevolking. Het land heeft de technologische vaardigheden van zijn burgers nodig, vooral de jongeren Generatie, verbetering, benadrukte hij. “We willen het bewustzijn vergroten van het belang van ruimtetechnologie voor ons”, voegde hij eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: thaienquirer.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!