Hier de gids over marihuanaconsumptie voor buitenlandse toeristen in Thailand

BANGKOK:-Het ministerie van Volksgezondheid heeft een gids uitgebracht met de titel “10 dingen die toeristen moeten weten over cannabis in Thailand” om twijfels over de onlangs gedecriminaliseerde plant weg te nemen.

De Engelstalige gids is nodig omdat Thailand het eerste Aziatische land is dat marihuana legaliseert en buitenlanders zal aantrekken die geïnteresseerd zijn in het consumeren van cannabisgerelateerde producten, zo verklaarde de plv. secretaris van het desbetreffende ministerie, dr. Narong Apikulwanich.

De gids is gepubliceerd op www.moph.go.th, terwijl autoriteiten in toeristische provincies ook de opdracht hebben gekregen om handboeken voor toeristen te publiceren.  Het handboek wordt binnenkort vertaald in andere talen, waaronder Chinees, Koreaans, Japans en Russisch.

De 10 meest belangrijke dingen die toeristen moeten weten over cannabis in Thailand zijn:

  • Het vervoeren van zaden of delen van de cannabisplant van of naar Thailand is niet toegestaan.
  • Het kweken van cannabis is legaal, mits telers zich registreren op de Plook Ganja-applicatie van de Food and Drug Administration of via een relevante overheidswebsite.
  • Voor het gebruik van cannabisbloemknoppen voor onderzoek, export, verkoop of verwerking voor commerciële doeleinden is officiële toestemming vereist.
  • Cannabis mag niet worden geconsumeerd door personen onder de 20 jaar, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, behalve onder toezicht van gezondheidswerkers.
  • Voor bezit van extracten met meer dan 0,2% THC en synthetische THC is toestemming vereist.
  • Cannabis in voeding is alleen verkrijgbaar in erkende restaurants.
  • Goedgekeurde gezondheidsproducten voor cannabis zijn toegankelijk via specifieke kanalen.
  • Het roken van cannabis op openbare plaatsen, waaronder scholen en winkelcentra, is illegaal.
  • Rijd niet na het nuttigen van voedsel of producten die cannabis bevatten.
  • Degenen die slecht reageren op cannabis wordt geadviseerd om onmiddellijk naar de dokter te gaan voor behandeling.

“Het ministerie staat het gebruik van cannabis en hennep voor medische en onderzoeksdoeleinden toe, maar verbiedt nog steeds recreatief gebruik”, zo vertelde khun Narong.

Hij voegde eraan toe dat terwijl de Cannabis- en Hennepwet wordt overwogen, het ministerie verschillende voorschriften heeft uitgevaardigd om het gebruik van cannabis en hennep te controleren om de openbare veiligheid te waarborgen en misbruik te voorkomen.

Voorbeelden van deze regels zijn de verplichte registratie voor het gebruik van cannabisknoppen en -bloemen in producten, het classificeren van cannabisgeur en -rook als overlast en het verplicht stellen van voedselverkopers die het voormalige verdovende middel als ingrediënt gebruiken, de consument hiervan schriftelijk op de hoogte te stellen.

De Cannabis- en Hennepwet die het gebruik, de teelt, de verkoop en de invoer van cannabis en hennep regelt, wordt momenteel in het parlement behandeld.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: http://www.moph.go.th

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!