De beloofde toeristenbelasting van 300 baht in Thailand is tot nader order uitgesteld

BANGKOK:- De toeristenbelasting van 300 baht zal op zijn vroegst pas in het vierde kwartaal worden ingevoerd, terwijl het Thailand-paspoort naar verwachting vanaf 1 juli zal verdwijnen, zo maakte het ministerie van Toerisme en Sport bekend.

De toeristenbelasting stond deze week al op de agenda voor de kabinetsvergadering van deze week, maar het ministerie trok een voorstel in om de inning van de vergoedingen voor toegang over land te reguleren.

Hij zei dat het ministerie van plan is het voorstel binnen twee maanden opnieuw aan het kabinet voor te leggen, waarbij de inning van de vergoedingen 90 dagen na publicatie in de Staatscourant actueel is.

De start van het innen van vergoedingen zal waarschijnlijk verschuiven van augustus naar september naar uiterlijk het laatste kwartaal van dit jaar of het eerste kwartaal van 2023, aldus Minister Phiphat van het ministerie van Toerisme en Sport 

Het ministerie is ook van plan om op 17 juni aan het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, voor te stellen om vanaf 1 juli de registratie met het Thailand-paspoort voor internationale bezoekers stop te zetten.

“De afschaffing van het Thaise paspoortsysteem betekent dat toeristen geen reisverzekering meer hoeven af ​​te sluiten, wat reizen gemakkelijker zou moeten maken”, zei hij.

Khun Yuthasak Supasorn, de gouverneur van de Thaise toeristen autoriteiten, het TAT, zei dat het bureau deze vrijdag in gesprek zal gaan met touroperators over andere dringende verzoeken voorafgaand aan de volgende CCSA-vergadering.

Het TAT organiseerde van 8 tot 10 juni de Thailand Travel Mart Plus 2022 in Phuket, de eerste internationale vakbeurs in meer dan twee jaar.  De beurs zal naar verwachting 1,29 miljard baht aan inkomsten uit toerisme genereren met meer dan 8.000 zakelijke afspraken, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!