Irak haalt 44.000 ton rijst uit Thailand

BANGKOK:- De Thai Rice Milling Association heeft de media laten weten dat het bedrijf “Tanasan Rice Plc”, een grote Thaise reisexporteur, onlangs een contract met Irak voor de levering van 44.000 ton witte rijst heeft ondertekend

President Kriangsak Tabnanon van de associatie zei dat dit de tweede zending is die Irak dit jaar uit Thailand heeft ontvangen.  Volgens Khun Kriangsak vond de eerste levering van 44.000 ton plaats op 18 augustus.  

De voorzitter van de vereniging benadrukte dat de order een historisch moment was voor de Thaise rijstexport nadat Irak zeven jaar lang rijst uit Thailand had geboycot vanwege kwaliteitsproblemen.  Hij zei dat het verbod te wijten was aan het feit dat een Thaise exporteur die in 2014 110.000 ton rijst naar Irak verscheepte, niet voldeed aan de kwaliteitsnormen van het land.  Iraakse importeurs beweerden ook dat de door hen geleverde rijst 10 procent onder de afgesproken hoeveelheid lag, wat resulteerde in een zeven jaar verbod op Thaise rijst.  

Volgens Khun Kriangsak is de opheffing van het verbod goed nieuws voor Thaise reisexporteurs.  Irak is al lang een klant van Thailand en zou opnieuw aanzienlijk meer rijst uit het koninkrijk kunnen halen.  De associatie roept daarom alle exporteurs op om de hoogste prioriteit te geven aan rijstkwaliteit om het vertrouwen van de klant te versterken en zo in de toekomst meer bestellingen te krijgen. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!