Er komen in 2022 wetswijzigingen in Thailand, waardoor de mogelijkheid bestaat dat buitenlanders land mogen bezitten

BANGKOK:- De plv. woordvoerster op het kantoor van de premier, khun Ratchada Thanadirek, liet in het afgelopen weekend weekend weten, dat verschillende ministeries en andere organisaties de taak hadden gekregen om veranderingen in de grondeigendomswetten in Thailand door te voeren. Hun overwegingen zouden al in 2022 kunnen leiden tot wetswijzigingen.

Khun Ratchada verwees naar de beslissingen van vorige week om de komende vijf jaar welgestelde buitenlanders, gepensioneerden, arbeiders en mensen met de broodnodige vaardigheden naar het land te lokken om de economische ontwikkeling te stimuleren.

Ze zouden visa voor de lange termijn en slimme visa krijgen en hoeven geen 90 dagen rapportage te doen.

Het gaat om belastingvoordelen en het kunnen werken voor werkgevers in zowel Thailand als in het buitenland en zou zogenaamde digitale nomaden helpen.

Één van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe voorstellen is het grondbezit in Thailand, een hete aardappel waarover al jaren wordt gedebatteerd.

Khun Ratchada verklaarde verder dat het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Schatkist zouden werken aan wetswijzigingen die volgend jaar zouden kunnen komen.

Anderen die bij het proces betrokken zijn, zijn het Bureau van de Nationale en Economische en Sociale Ontwikkeling, de raad van Bestuur van het investeringskantoor en de Koninklijke Thaise politie.

Vooralsnog blijft de vraag overeind staan of de mensen die in aanmerking wilLen komen om land te bezitten, getrouwd moeten zijn met Thais of niet, zo vertelde de woordvoerster, iedereen zou moeten afwachten wat er wordt besloten.

Tot nu toe zouden de voorgestelde plannen een geldigheidsduur van vijf jaar hebben, maar die kan weer later worden verlengd, meldde Thai Rath gisteren.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thairath
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thairath

2 gedachten aan “Er komen in 2022 wetswijzigingen in Thailand, waardoor de mogelijkheid bestaat dat buitenlanders land mogen bezitten”

 1. Plannen, ideeën, voorstellen
  Hoge snelheidstreinen
  Duikboten
  Kanaalverbinding twee zeeën
  Rijke buitenlanders aantrekken
  Alle stroomkabels ondergronds
  Falang land bezitten
  Luchtkastelen… oh nee wacht… die hebben ze al

  Welke ben ik nu vergeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!