Inwoners van Thailand sluiten zich aan bij Oekraïners om invasie door Rusland te veroordelen

BANGKOK:- Zo’n 50 Oekraïense onderdanen en supporters liepen gisteren over de “Green Mile” van Bangkok van Lumpini Park naar Benjakitti Park en riepen op tot vrede en veroordeelden de Russische invasie van hun land.

De demonstranten kwamen laat in de middag opdagen met de nationale vlag van Oekraïne en borden met een oproep aan de Russische president Vladimir Poetin om de troepen onvoorwaardelijk uit hun land terug te trekken.

Een soortgelijk protest werd tegelijkertijd gehouden in Patong Beach in Phuket en beide werden na 20 minuten afgesloten.

De demonstranten in Bangkok werden opgewacht door de politie, die hen de toegang tot Benjakitti Park belette, tenzij ze hun borden en vlaggen verwijderden.

 Volgens berichten was de groep tijdens de mars gegroeid tot 200 tot 300 demonstranten en dat er plannen zijn om maandag buiten de Russische ambassade in Bangkok te protesteren.

Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen, zijn buurland in het zuidwesten, en markeerde een dramatische escalatie van de conflicten die in 2014 begonnen. Dit is de grootste conventionele militaire aanval op Europese bodem sinds de Tweede Wereldoorlog. De invasie werd voorafgegaan door een Russische militaire opbouw die begin 2021 begon, waarbij Poetin kritiek had op de uitbreiding van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) na 1997 als een bedreiging voor de veiligheid van zijn land en eiste dat Oekraïne wettelijk wordt verboden om  toetreden tot de militaire alliantie.

Ondanks de militaire opbouw sinds november vorig jaar, ontkende Rusland herhaaldelijk dat het van plan was Oekraïne binnen te vallen tot 20 februari.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!