Inwoners van Pattaya maken zich zorgen over te hard rijdende voertuigen op Beach Road en onveilige oversteken

PATTAYA:- Enkele  expats en inwoners van Pattaya hebben hun bezorgdheid geuit over auto’s en motoren die te hard over de Beach Road racen en daarmee het oversteken van de weg tot een gevaarlijke onderneming maken.

Vanaf begin maart werd er een parkeerverbod aan de strandzijde van Beach Road ingesteld, een zet die alom door de meeste gebruikers van sociale media wordt geprezen .

Hierdoor kon Beach Road volledig voor verkeer via drie rijstroken weer open en zonder grote evenementen zoals Songkran of festivals is de verkeersstroom op Beach Road met betrekking tot het te hardrijden bijna gemeengoed geworden.

Dit heeft echter een wat onvoorzien probleem met zich meegebracht… het is nu stukken moeilijker om Beach Road over te steken zonder voor je sokken gereden te worden, zo menen veel expats.

Bovendien is Pattaya City van plan om de weg nog verder uit te breiden, maar burgers dringen er bij het stadsbestuur op aan om opties te overwegen om voetgangers veilig de weg over te laten steken, omdat vanwege de grotere ruimte veel voertuigen van de gelegenheid gebruik maken om minder verkeer te versnellen.

Sommige suggesties zijn onder meer het volledig repareren van zebrapaden, het opnieuw schilderen ervan en het laten bemannen door verkeerspolitie tijdens spitsuren.

Een andere suggestie zijn strikte snelheidslimieten op Pattaya Beach Road, waarbij de politie ze rigoureus gaat handhaven en duidelijk maakt dat te hard rijden op de Beach Road onaanvaardbaar is.

Andere suggesties zijn onder meer verkeersdrempels op Beach Road of zelfs verhoogde loopbruggen, misschien in de buurt van Centraal Pattaya Klang, die over de straat buigen en een veilige doorgang bieden, zoals op Sukhumvit.

Eén ding is zeker: aangezien het toerisme naar Pattaya toeneemt en de weg nog verder zal uitbreiden, zullen relevante ambtenaren en instanties deze kwestie nauwlettend in overweging moeten nemen voordat een voetganger gewond raakt.

Nu heeft uw nieuwsbeer één serieuze vraag aan U, wat is volgens u de juiste oplossing? Plaats hier onder uw reactie!

Olleke Bolleke in Pattaya

2 gedachten aan “Inwoners van Pattaya maken zich zorgen over te hard rijdende voertuigen op Beach Road en onveilige oversteken”

  1. Ze moeten die Grab en anderen die alles bezorgen op de motorfiets die vliegen overal door heen om optijd te leveren ze kijken nergens naar.
    En verkeersregels daar hebben ze het schijt aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!