Inwoners van Pattaya maken het tijdens de recente stortbuien maar het beste van, MAAR,………er komt nog véél meer regen

PATTAYA:- Uw nieuwsbeer houdt wel van een regenbuitje, maar overal waar te voorstaat, is net iets teveel van het goede, dat was ook gisteren in onze kustplaats Pattaya het geval.

De inwoners van Pattaya, zowel expats als Thaise staatsburgers, maakten er gisteren maar het beste van tijdens aanhoudende regen en bijbehorende overstromingen.

Verschillende mensen verplaatste zich op vlotten en rubber boten door straten en soi’s van onze, laat ik het nu maar eens badplaats noemen. Ook kwamen er mensen de straten op om vis en schelpen te vangen die uit nabijgelegen vijvers op lokale wegen werden gewassen.

De meeste overstromingen deden zich voor op Pattaya Third Road en rond de Soi Samakkee Tham Temple-road waar het trouwens verraderlijk diep was en veroorzaakte aanzienlijke verkeersvertragingen, materiële schade en hoofdpijn voor veel inwoners.

Sommige bewoners haalde het beste uit deze moeilijke situatie door op vlotten of boten over overstroomde wegen te varen.  Misschien omdat de stranden en zwembaden momenteel “verboden” terrein zijn in Pattaya vanwege de Covid19 zorgen, besloten sommige bewoners om zelf maar voor een beetje waterplezier te zorgen door de overstroomde straten op te gaan.

Door de sterke stroming kwamen er ook  enkele vissen uit vijvers op overstroomde wegen terecht waar enkele ondernemende Thais de vis met netten en kooien op de weg probeerde te vangen.

Zo ziet u maar weer…….ieder nadeel heeft zijn voordeel, zou Willem van Hanegem zeggen.

Olleke Bolleke in Pattaya

2 gedachten aan “Inwoners van Pattaya maken het tijdens de recente stortbuien maar het beste van, MAAR,………er komt nog véél meer regen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!