De Thaise academicus Khun Wicha Mahakhun roept op tot een zeer nauwlettend oog op Thitisan-zaak

BANGKOK:- Een juridische academicus die werkt aan de Nationale Politiewet heeft opgeroepen om de voortgang van de zaak Politie kolonel Thitisan Uttanapol nauwlettend in de gaten te houden ivm de invloed van hooggeplaatste personen.

Khun Wicha Mahakhun, lid van de toetsingscommissie op het concept van de nieuwe Nationale politiewet, ging in op de aanhoudende twijfels rond de arrestatie van kolonel Thitisan, waarbij hij de mogelijkheid erkent dat de zaak kan wijzen op een grotere criminele samenzwering, terwijl hij erop wees dat een insider mogelijk de videobeelden heeft gelekt die hebben geleid tot de arrestatie van de voormalige hoofdcommissaris.

Op de bewering van kolonel Thitisan dat hij niet van plan was een moord te plegen, wees Wicha op uitspraak van het Hooggerechtshof 533/60, waarin staat dat het gebruik van een zak om het hoofd van een persoon te bedekken een indicatie van een intentie is om iemand te laten te stikken.  Hij zei dat de uitspraak een duidelijk precedent schept voor gebruik in deze zaak.

De wetgever merkte verder op dat de zaak de moderne kracht van sociale media laat zien, die is uitgegroeid tot een integraal onderdeel van de bestrijding van corruptie over de hele wereld.  Hij zei dat de videobeelden waarop de misdaad te zien is, moeten worden ingediend en geaccepteerd als bewijs.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bloomberg foto 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!