Inwoners van Koh Lan stemmen voor de afsluiting van het eiland

~NIEUWSFLITS~

CHONBURI:- Het gemeenschapscomité van Koh Lan, een eiland voor de kust van Pattaya, heeft tijdens een zeer recentelijke bijeenkomst een resolutie genomen om het eiland 15 dagen van 5-20 mei te sluiten voor toeristen in de nasleep van de toename van Covid19 infecties  .

De resolutie moest echter nog worden goedgekeurd door de provinciale commissie voor overdraagbare ziekten. De commissievergadering werd bijgewoond door 845 mensen, waaronder bewoners en ondernemers op het eiland.

Van de aanwezigen stemden 420 ervoor dat het eiland voor ten minste 15 dagen gesloten zou zijn voor toeristen, terwijl 306 ervoor stemden dat het eiland volledig gesloten zou zijn voor iedereen.  De rest stemde ervoor dat het eiland open zou blijven volgens de provinciale richtlijnen met betrekking tot Covid-beperkingen.

Als gevolg hiervan heeft de commissie een resolutie aangenomen om het eiland van 5-20 mei 15 dagen voor toeristen te sluiten. Exploitanten van resorts en logementen moesten tegen 5 mei alle toeristen verzoeken het eiland te verlaten.

Tijdens de 15-daagse lockdown mochten loterijverkopers en strandventers uit Pattaya Koh Lan ook niet betreden.  Postbodes en particuliere bezorgbedrijven zouden alleen brieven en pakketten mogen afleveren op de aanlegsteiger van Na Ban op het eiland maar geen stap op het eiland zetten.

Er zouden maar twee boottochten per dag zijn voor eilandbewoners tussen Pattaya en Koh Lan.  Vanuit Pattaya zou de boot om 7.00 uur en 18.00 uur vertrekken.  Vanaf Koh Lan zou de boot ook om 7.00 uur en 18.00 uur vertrekken.

Buitenstaanders die voor zakelijke contacten naar Koh Lan willen reizen, moeten ten minste één dag van tevoren toestemming vragen aan een bestuurscentrum van Covid.

De Koh Lan-commissie moet het lockdown-voorstel echter nog wel ter goedkeuring naar Pattaya City en de provinciale commissie voor overdraagbare ziekten doorsturen voordat het van kracht zou kunnen worden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Russ Thorne
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!