Inwoners van de Isaan in Thailand bidden tot een nooit eerder geziene blauwe slang

KORAT:- Dorpelingen in Nakhon Ratchasima in het noordoosten van Thailand ontdekte een blauwe slang in een boom die nog nooit eerder in Thailand is gezien.  Dorpelingen staken wierook aan en baden tot de slang, in de overtuiging dat het hen zeker geluk zou brengen.

De Isaan zit vol met slangen, maar niemand heeft ooit gemeld dat hij dit soort slang eerder heeft gezien.  De helderblauwe, één meter lange slang trok al snel een menigte lokale bewoners aan in het dorp Ban Song Khon in het district Sung Noen.  Dorpelingen zeiden dat de slang langzaam bewoog en niet bang leek te zijn.

Een 45-jarige lokale man, khun Pradit Donsoonnoen, zei dat geen van de dorpelingen deze slang eerder had gezien.  Niemand kende de soort en of het giftig was.  Toen hij de slang in een emmer meenam om aan zijn vrienden te laten zien, dachten ze eerst dat het een speelgoedslang was.

De lokale bevolking stak wierook aan, bad tot de hemelsblauwe slang en dacht na over de lotnummers die ze moesten kopen voordat ze de slang weer in de natuur vrijlieten.

Een afbeelding van de slang werd gepost in een Facebook-slangidentificatiegroep ‘Snakes of Isaan’. Iedereen was het erover eens dat het eruitzag als een soort dodelijk giftige Pit Viper vanwege zijn vorm, maar niemand had het ooit eerder in Thailand gezien.  Slangenthousiastelingen in de commentarensectie waren verbijsterd …

 “Absoluut geen Isaan-slang.  Lijkt op photoshop?”

 “Ik weet dat je op het eiland Tioman blauwe pitadders kunt krijgen, maar dat is in Maleisië, niet in Thailand.”

 “Trimeresurus insularis (Blue Pit Viper) is een giftige pitaddersoort die voorkomt in Oost-Java en de Kleine Soenda-eilanden, Indonesië.”

 “De blauwe variant is zeldzaam en komt alleen voor op plaatsen zoals Komodo Island, waar zowel groene als blauwe exemplaren zijn gespot.  Ze hebben een ‘hemorragisch’ gif, dat pijn, zwelling, necrose van het vlees en ernstige bloedingen kan veroorzaken, zowel inwendig als uitwendig.”

Khun Jesada Denduangboriban van de afdeling Biologie van de Chulalongkorn Universiteit is het eens met de consensus dat de slang een soort Pit Viper is…

 “Wat me zorgen baart, is dat Pit Vipers zeer giftige, dodelijke slangen zijn (in tegenstelling tot de gewone groene wijnslang die bijna geen gif heeft).  Wie deze slang vangt en ermee speelt, wees heel voorzichtig, het is extreem gevaarlijk.”

Wat het ook is, het is zeker zeldzaam en de lokale bevolking weet zeker dat het de dorpelingen geluk zal brengen, hopelijk in de vorm van winnende lotnummers.  De lokale bevolking staat in voor het nummer 125, het huisnummer waar de wierookceremonie plaatsvond.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Sanook News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!