51 Rohingya vluchtelingen waaronder kindred gered nadat hun boot kapot bij Satun water maakte en zonk

SATUN:- Gisteren werden er tientallen Rohingya’s voor de kust van de provincie Satun gered, naar hun boot plots water maakte en onder water verdween, onder de drenkelingen bevonden zich ook kinderen.

Enkele lokale vissers meldden dat ze gisteren 10 uitgehongerde Rohingya op drift hadden gevonden in een boot voor de kust van het district Langu.

Ze werden uit zee gered en aan land gebracht voor verhoor door de immigratiepolitie.  De Rohingya vertelden de politie dat ze vanuit de staat Rakhine in Myanmar waren vertrokken naar Indonesië.  Ze zeiden dat hun boot overladen was met passagiers en bij storm schade opliep.

Thaise immigratieambtenaren breidden vervolgens hun zoektocht uit nadat ze informatie hadden ontvangen dat er meer Rohingya waren gestrand bij Satun.  Toen werden er op een klein eiland voor de kust van het Thung Wa-district nog eens 41 Rohingya aangetroffen. De groep bestond uit 31 mannen, acht vrouwen en twee kinderen, die allemaal naar verluidt honger leden en uitdroging verschijnselen vertoonden.  De groep kreeg eten en drinken.

De politie onderzoekt of beide groepen uit dezelfde boot kwamen en of ze gedumpt zijn door mensensmokkelaars.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!