Dakloze man in Pattaya verwondt met zijn katapult een motortaxi chauffeur

PATTAYA:- Het was mij wel een weekendje in Pattaya, met zoveel geweld, dat je er naar van zult worden. Gisteravond imiteerde een dakloze man “Cherry de slingeraar” en schoot gisteravond op een motortaxi chauffeur, die hij aan zijn wenkbrauw verwondde, de dakloze man werd ter plekke gearresteerd.

De motortaxichauffeur, de 55-jarige khun Nataphol Namman, vertelde tegen “Snelle Jelle” onze stadsreporter, dat hij was aangevallen door een dakloze man, die gewapend was met een katapult.

Khun Nataphol vertelde dat hij rond 11 uur bij de taxistandplaats wachtte op passagiers, aan de voorkant van de nu gesloten Drinking Street Bar op Pattaya Second Road. Plots slingerde de verdachte zonder aanwijsbare reden twee metalen stukken met zijn katapult naar hem. Het eerste schot raakte het dak van de taxistandplaats, terwijl het tweede schot Nataphol in het been raakte.

Vervolgens probeerden khun Nataphol en zijn collega’s de aanvaller, de sjofel geklede man waarvan werd aangenomen dat hij dakloos was, te pakken te krijgen, maar de man nam wraak door nog een schot op khun Nataphol af te vuren, deze keer sloeg hij hem in de rechter oogkas en waardoor hij bloedde.

Uiteindelijk gaven het slachtoffer en zijn groep de achtervolging van de dakloze man op en besloten de politie van Pattaya om hulp te roepen. De agenten arriveerden snel en arresteerden de dakloze, die geen identificatie had en niet meewerkte, en brachten hem naar een politiebureau om gerechtelijke stappen te ondernemen.

Khun Nataphol merkte op dat tijd wordt dat de politie van Pattaya acties gaan ondernemen tegen de daklozen in de stad. Ze hinderlijk en gevaarlijk voor zoel bewoners als toeristen, zo zei de motortaxi chauffeur

Vorige maand, op 29 april, gooide een dakloze man in Pattaya een groot hout naar een masseuse raakte haar hoofd. De verdachte was een van de vele daklozen die door de straten zwierven en verlaten gebouwen in Pattaya bezetten.

Ondertussen hebben de autoriteiten van Pattaya onlangs een memorandum van overeenstemming (MOU) ondertekend om een sociale zekerheid voor daklozen en bedelaars op 18 mei. De verhuizing bevindt zich momenteel in een onderzoeksproces om de precieze dakloze bevolking in de provincie te bepalen.

De bevindingen van het onderzoek zullen worden gebruikt om plannen en initiatieven te creëren die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van het leven van daklozen in de toekomst.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!