Inwoners van Bangkok gewaarschuwd voor zwaardere PM2.5 luchtvervuiling 

BANGKOK:- Het departement van luchtvervuiling waarschuwt mensen in Bangkok en omliggende provincies om zich schrap te zetten voor hogere niveaus van gevaarlijke deeltjes kleiner dan 2,5 micron (PM2.5), aangezien de stilstaande lucht morgen intenser zal worden.

Vanaf vandaag om 07.00 uur stegen de PM 2,5-niveaus in bepaalde delen van Bangkok en omliggende provincies tot boven veilige niveaus, variërend van 25-53 microgram per kubieke meter.

Het zogenaamde veilige niveau is volgens het departement 50 microgram per kubieke meter.

Het voorspelde dat morgen (10 januari) PM2.5-niveaus zouden stijgen in het centrale deel van Bangkok, in het noorden en zuiden van het Thonburi-district.

De stofsituatie zal verbeteren van 11-15 jan door een toename van de windsnelheid.

Inwoners van veel delen van Bangkok moeten echter waakzaam blijven om de luchtkwaliteit gedurende die periode in de gaten te houden.

Die gebieden zijn Laksi, Chatuchak, Klong Toey, Phra Khanong, Bangna, Phayathai, Din Daeng, Huay Kwang, Klong Sam Wa, Min Buri, Saphansung, Taling Chan, Bangkok Noi, Thawi Wattana, Bang Khae, Nong Khaem en Bang Bon.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: TNA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!