De burgerluchtvaartautoriteit van Thailand wijzigt op het laatste moment de vaccinatievoorschriften

BANGKOK:- Het CAAT, de Thaise burgerluchtvaartautoriteit heeft gisteravond, 8 januari 2023, enkele uren voor de belangrijke wijzigingen in de vaccinatievereisten van Thailand, een dringend bericht naar luchtvaartmaatschappijen gestuurd, waarin wordt verduidelijkt dat niet-gevaccineerde reizigers of reizigers zonder vaccinatiedocumenten kunnen vliegen, maar moeten (mogelijk)om bij aankomst een test te ondergaan.

Dit komt in de nasleep van een grote wijziging in de regelgeving dit weekend die veel reizigers verraste en veel verwarring en woede online veroorzaakte.

De kennisgeving was een NoTAM (Notice to Airmen) die via CAAT naar alle luchtvaartmaatschappijen werd gestuurd. Aangezien de communicatie op het laatste moment is verzonden, blijven veel details en vragen echter onbeantwoord.

Ook bestaat de kans dat degenen die direct vliegen in de problemen komen en dit moeten oplossen met hun luchtvaartmaatschappij.

In een eerder uitgegeven bericht stond niet hoe luchtvaartmaatschappijen de Thaise autoriteiten zouden vertellen dat iemand bij aankomst moet worden getest, wat voor soort test het is, of het ten koste gaat van de reiziger en, belangrijker nog, wat er gebeurt als iemand positief test en of dat betekent mogelijk gedwongen dure quarantaine op eigen kosten, zelfs als ze asymptomatisch zijn.

Uw nieuwsbeer vindt het hele in-reisgebeuren maar een grote janboel, erg vervelend voor wie op reis gaat. Binnenkort, misschien vandaag al wordt er meer informatie verwacht van Thaise overheidsfunctionarissen.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!