6 Thaise ondernemers opgepakt in Pattaya wegens vergunning voor de verkoop van cannabistoppen zonder de vereiste vergunning

PATTAYA:- De politie werkte samen met ambtenaren van het Departement van Thaise Traditionele en Alternatieve Geneeskunde om acht locaties in Pattaya binnen te vallen, waar ze zes mensen arresteerden voor het verkopen van cannabistoppen zonder de vereiste vergunning. 

De invallen in Pattaya’s Walking Street en Soi Bua Khao werden afgelopen vrijdagavond geleid door afdelingschef Thongchai Lertwilarattanapong. De invallen werden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de cannabisregelgeving van het land werd nageleefd, zei hij. De toppen van de cannabisplant worden beschouwd als een gecontroleerd kruid, omdat ze het grootste deel van het psychoactieve ingrediënt van de plant bevatten, tetrahydrocannabinol (THC). Als zodanig is een speciale vergunning vereist om toppen aan het publiek te verkopen

Volgens de regelgeving is de verkoop van cannabis en op cannabis gebaseerde producten verboden aan personen onder de 20 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Ook de online verkoop van cannabis en verkoop via automaten is verboden, evenals cannabisreclame en roken in openbare ruimtes

Dr. Thongchai zei dat drie verkopers werden betrapt op het verkopen van cannabistoppen zonder vergunning in Walking Street, terwijl drie anderen in Soi werden opgepakt Bua Khao. Autoriteiten namen hun producten in beslag en bevalen hun winkels te sluiten tot hun zaak in de rechtbank voorkomt, zei hij. 

De zes personen zijn aangeklaagd voor het verspreiden en verwerken van een gecontroleerd kruid zonder vergunning, waarvoor ze een maximale straf van maximaal een jaar gevangenisstraf, een boete van 20.000 baht of beide kunnen krijgen. 

“We willen een sterk signaal afgeven dat we serieus nemen juridische stappen ondernemen tegen iedereen die cannabis misbruikt. Het is cruciaal om een beter begrip van cannabisgebruik bevorderen, zodat alle zaken zijn uitgevoerd in overeenstemming met de wet,” zei hij, eraan toevoegend dat het belangrijk was sociale normen vaststellen met betrekking tot correct cannabisgebruik. 

De regelgeving van het Ministerie van Volksgezondheid is het enige actieve legale instrument dat Thailand heeft tegen cannabismisbruik. De wet op de bestrijding van cannabis en hennep is door het parlement niet aangenomen vanwege bezorgdheid over het gebrek aan effectieve controles. Sommige politieke partijen willen dat cannabis opnieuw wordt geregistreerd als verdovend middel.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: PattayaNews 

2 gedachten aan “6 Thaise ondernemers opgepakt in Pattaya wegens vergunning voor de verkoop van cannabistoppen zonder de vereiste vergunning”

  1. Pingback: 2unnecessary

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!