Inwoners van Bangkok dringen erop aan om de veiligheidsniveaus van de luchtvervuiling te controleren naarmate PM2.5 stijgt

BANGKOK:- Volgens het gemeenschappelijk administratiekantoor van de hoofdstad Bangkok werden er gisteren in vier districten in Bangkok luchtverontreinigingsniveaus boven het veiligheidsniveau gemeten.

De districten Thawi Watthana, Nong Khaem, Nong Chok en Pathum Wan hadden gevaarlijke niveaus van PM2.5, meldde de milieuafdeling van de regering.

Metingen op luchtkwaliteitsstations in de vier districten vonden PM2,5 variërend van 30 tot 53 microgram (mcg) per kubieke meter.  PM2.5 verwijst naar “fijnstof” (fijnstof of druppeltjes) in de lucht.  Het veiligheidsniveau is 50mcg.  Een getal boven dit bedrag wordt als gevaarlijk beschouwd.

De afdeling Milieu liet de inwoners van Bangkok weten dat ze de luchtkwaliteit  dat de waardes van de volgende PM2.5-niveaus voor Groot-Bangkok gecontroleerd hadden.

Noord-Bangkok – 36 tot 49mcg per kubieke meter.

Oost-Bangkok – 33 tot 51mcg per kubieke meter.

Centraal Bangkok – 35 tot 48mcg per kubieke meter.

Zuid-Bangkok – 34 tot 51mcg per kubieke meter.

North Thonburi – 39 tot 53mcg per kubieke meter.

Zuid-Thonburi – 36 tot 53mcg per kubieke meter.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: DailyNews 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!