Inwoners van Bangkok dienen een klacht in tegen Thalu Gas-demonstranten

BANGKOK:- Een groep bewoners van de Din Daeng Flats in Bangkok heeft gisteren bij de politie een klacht ingediend tegen de pro-democratische protestgroep die bekend staat als Thalu Gas.

De bewoners wonen rond het kruispunt Din Daeng in de wijk Ratchathewi, waar demonstranten de afgelopen weken bijna elke nacht slaags raakte met de oproerpolitie.  

De Thalu Gas is een hardcore groep van zogenaamd arbeidersjongeren die de geweldloze tactieken van andere protestgroepen hebben verloochend.  De politie gaat iedere keer de confrontatie aan door met traangas en rubberen kogels te schieten, waterkanonnen in te zetten en bovendien gewelddadig optreden, in wat bekritiseerd wordt als een ongedisciplineerde en onevenredige reactie.

Een inwoonster van de flats vertelde dat de Thalu Gas-protesten meer op terroristische aanslagen leken dan democraties aangezien de situatie in het gebied met de dag erger wordt.

Niet alleen de demonstranten zijn hier schuldig aan, ook wordt er met de vinger naar de politie gewezen en vinden dat het falen van de autoriteiten om juridische stappen tegen de demonstranten te ondernemen, heeft geleid tot gevolgen voor de bewoners.

De bewoners in het gebied krijgen bijna géén nachtrust méér omdat demonstranten pingpongbommen laten ontploffen en vuurwerk tot in de vroege morgen gooien, sommige bewoners zouden ook door Thalu Gas-demonstranten aangevallen zijn, zo voegde ze eraan toe.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!