De gigantische afwateringstunnel van Bangkok is voor bijna 90% klaar

BANGKOK:- Een gigantische drainagetunnel van 9 kilometer lang, bedoeld om overstromingen in Bangkok te verminderen, is voor 86,70 procent voltooid en zou tegen maart volgend jaar operationeel moeten zijn, zo vertelde maakte de gouverneur van Bangkok, khun Aswin Kwanmuang, gisteren bekend.

 Aswin Kwanmuang sprak na inspectie van het Bueng Nong Bon drainagetunnelproject, dat zich uitstrekt van Nong Bon in het zuidoosten van Bangkok tot aan de Chao Phraya-rivier.

De 5 meter brede tunnel loopt over een lengte van  9,4 kilometer in westelijke richting op een diepte van 30 meter.  De tunnel, die begint bij Rama IX Park in Nong Bon, is verbonden met het Bang Ao-kanaal en beschikt over zeven afwateringsstations langs de route naar de belangrijkste rivier van Bangkok.

Het project ging van start in januari 2016 en moet op 15 februari worden voltooid voordat het een maand later wordt geopend.

“De drainagetunnel van Bueng Nong Bon zal overstromingen op On Nut Road, Udom Suk Road en Sukhumvit Road helpen voorkomen”, zo veronderstelt khu  Aswin.  De tunnel zou de drainage-efficiëntie verhogen over een oppervlakte van ongeveer 85 vierkante kilometer, die de districten Prawet, Suan Luang, Phra Khanong en Bang Na beslaat, voegde hij eraan toe.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!