Inwoners van Bangkok deze week gewaarschuwd voor overstromingsrisico door de TMD voorspelling van stortregens

BANGKOK:- De Thaise Meteorologische Dienst, het TMD heeft gewaarschuwd voor het risico van fikse overstromingen in Bangkok als gevolg van de voor deze week voorspelde hevige regenval.  

De hoofdstad heeft nu al 3 weken op rij te maken met regenachtig weer, wat betekent dat het waterpeil in de oostelijke kanalen van Bangkok al hoog staat.  De gouverneur van Bangkok, Khun Aswin Kwanmuang, zegt dat er waterpompen moeten worden ingezet om de kanalen af ​​te voeren, en dat afval en onkruid moeten worden verwijderd om de afvoer te verbeteren.

Uw nieuwsbeer las in de Bangkok Post dat er extra waterpompen zijn geïnstalleerd in gebieden die gevoelig zijn voor overstromingen en dat het alarmcentrum voor overstroming bestrijding in de hoofdstad nu 24 uur per dag operationeel is om snelle acties te garanderen in geval van overstromingen.  Volgens het rapport zijn er gisteravond enkele overstromingen gemeld in de hoofdstad.

Een actief lagedrukgebied in de Zuid-Chinese Zee versnelt nu en zal naar verwachting een tropische cycloon worden als het de kust van Vietnam nadert, aldus de Meteorologische Afdeling. 

Van vandaag tot vrijdag wordt er in alle delen van Thailand zware regen voorspeld.  De afdeling zegt dat kustgebieden golven van wel 2 meter kunnen zien tijdens onweersbuien, als gevolg van een moessondal in het lagere noorden, de centrale vlaktes en het oosten, evenals de zuidwestmoesson in de Andamanse Zee en de Golf van Thailand.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Flickr  
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!