Het hooggerechtshof in Thailand seponeert volledig een drugszaak, waarna Australiërs en Amerikaan uit de Thaise dodencel zijn vrijgelaten

PATTAYA:- Een Australisch en een Amerikaanse man, die in de dodencel in Bangkok zaten, zijn op beschuldiging van handel in crystal methamfetamine, stuk voor stuk uit de gevangenis vrijgelaten.

Een krantenartikel van de Sydney Morning Herald zegt dat ze waren beschuldigd van het smokkelen van een halve ton crystal methamfetamine voor een Hells Angels-motorbende in Thailand.

Luke Cook op de luchthaven van Bangkok met zijn vrouw Kanyarat Wechapitak. Hij arriveerde zondag in Sydney nadat hij was vrijgesproken van drugshandel, waarvoor hij ter dood was veroordeeld.

Nadat hij vorige week door het Hooggerechtshof was vrijgesproken, arriveerde de 37-jarige Luke Cook uit West-Australië in Sydney en vloog uit Californië afkomstige Tyler Gerard, terug naar de Verenigde Staten.

De Sydney Morning Herald liet weten dat Luke Cook, die vroeger een bar en pension in Pattaya runde, zijn sinds hij in 2017 achter de tralies zat, zijn onschuld bepleitte en dat zijn vader campagne voerde voor zijn vrijlating.

Volgens hetzelfde krantenartikel waren ze gearresteerd na beschuldigingen dat Luke Cook $ 10 miljoen had gekregen van de Hells Angels om 500 kilo methamfetamine aan boord van zijn jacht te smokkelen, waar Tyler Gerard een bemanningslid zou zijn.  De politie had beweerd dat Cook de drugs overboord had gedumpt toen een Thais marineschip naderde en een pakket met iets meer dan 50 kilo methamfetamine op een strand in de provincie Chonburi werd gevonden.

Het in Melbourne gevestigde Capital Punishment Justice Project heeft de advocaten van de verdediging ondersteund en beweerd dat het een opzet was en dat de mannen onschuldig zijn.

Luke Cook en zijn vrouw Kanyarat Wechapitak. De Thaise politie zegt dat Cook in juni 2015 probeerde de drugs naar Australië te smokkelen namens de Hell’s Angels-motorbende.

Thailand Bail Legal Services heeft in een persbericht in Pattaya news aangekondigd dat de zaak volledig is afgewezen door het Hooggerechtshof en dat zowel Luke Cook als Tyler Gerard uit de gevangenis, Thailand en weer thuis zijn.

De zaak is volledig geseponeerd door het Hooggerechtshof na 19 maanden beraad sinds de doodstrafvonnis van het Hof van Beroep. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Sydney Morning Herald 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!