Inwoners moeten zich schrap zetten voor zwaardere regen nu de tyfoon “Mawar” zich in de richting van Thailand beweegt.

BANGKOK:- Het Thais meteorologisch instituut het TMD, heeft meer regen voorspeld in Thailand vanwege de indirecte impact van tyfoon Mawar in de regio.

Mawar, dat is geëvolueerd van tropische storm tot tyfoon, bevindt zich momenteel in de Stille Oceaan, zo maakte de TMD bekend , en zal naar verwachting naar het noordwesten trekken in plaats van naar de Zuid-Chinese Zee.

Twee weerdiensten, het Joint Typhoon Warning Center en het Japan Meteorological Agency, waarschuwden dat Mawar tegen vrijdag zou kunnen uitgroeien tot een “supertyfoon” als gevolg van de stijgende zeewatertemperaturen in de Stille Oceaan.

Ondertussen heeft de raad van de Stichting Nationale Rampen er bij burgers op aangedrongen om reservoirs of stuwen te bouwen om regenwater op te slaan ter bescherming tegen de gevolgen van El Niño, die Thailand waarschijnlijk in augustus zal treffen.

De stichting waarschuwde dat Thailand vanwege El Niño in augustus mogelijk niet veel regen zal krijgen en drong er bij boeren op aan om de weersvoorspellingen voor de komende maanden nauwlettend in de gaten te houden.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!