Inwoners Koh Larn hebben ervoor gestemd om het eiland 2 weken langer voor het toerisme af te sluiten

~STADSNIEUWS~

KOH LARN:- Het eiland, dat gedeeltelijk zelfbestuur heeft, hield in het afgelopen weekend een referendum om te beslissen of ze het eiland zouden heropenen voor toeristen, hun belangrijkste bron van inkomsten.

Het eiland dat sinds 5 mei voor bezoekers gesloten is, is voor hun inkomen bijna 100% afhankelijk van toeristen en is het dichtstbijzijnde grote eiland bij Bangkok, en trekt duizenden toeristen uit Bangkok en andere nabijgelegen provincies als het open is.  

Hoewel de situatie in Pattaya specifiek is verbeterd rond Covid-19 en de meeste gevallen in Chonburi afkomstig zijn van fabrieken en migrantenkampen die doorgaans niet reizen of hun werk / slaapzalen verlaten, is de grootste zorg van eilandbewoners dat als het eiland werd geopend, Bangkokianen  zou binnenstromen en mogelijk alsnog Covid19 virus meebrengen.

Dit is een soortgelijk denkproces als waarom Pattaya en Jomtien streng blijven ten aanzien van stranden en andere toeristische attracties, terwijl de gouverneur ze gesloten laat, aldus Chonburi-functionarissen.  

Om de economische pijn echt te ervaren, hoeft men maar door Pattaya heen te rijden, het is op elk vlak bar en boos gesteld. Het gemeentebestuur van Pattaya heeft een plan ingestuurd om in oktober weer toeristen te kunnen ontvangen, de nationale gezondheidsdienst moet daar nog over beslissen.

Koh Si Chang, zoals een opmerking, blijft open (maar is niet zo populair bij toeristen), net als Koh Samed en Koh Chang verder naar het zuiden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Koh Larn Public Relations
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Koh Larn Public Relations

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!