Het kabinet van Thailand keurt de heropening pubs, bars op 16 januari goed!

BANGKOK:- De plv. regeringswoordvoerster, khun Ratchada Thanadirek, maakte bekend dat tijdens de kabinetsvergadering van gisteren de heropeningsdatum van 16 januari voor uitgaansgelegenheden, pubs, bars en karaoke-tenten in héél Thailand is goedgekeurd.

“De regering had eerder aangekondigd dat ze de heropeningsdatum voor uitgaansgelegenheden zou overwegen op basis van de Covid-19-situatie, met een tijdsbestek van 1 december tot januari volgend jaar”, zei ze.  

“Na overleg met het ministerie van Volksgezondheid en het Centrum voor Covid-19 Situatieadministratie (CCSA), kwam het kabinet echter overeen dat de geschikte heropeningsdatum 16 januari zou zijn, wat het land het meeste voordeel zal opleveren.”

 “1 december is dus NIET de beloofde datum voor heropening.  Het is nog maar het begin van het tijdsbestek.  Daarom is de goedgekeurde heropeningsdatum op 16 januari geen uitstel”, zo benadrukte zij.

Op 11 oktober zei premier generaal Prayut Chan-o-cha tijdens een nationale televisie-uitzending dat de regering binnen 1 december zou overwegen om het serveren van alcoholische dranken in restaurants toe te staan ​​en ook om uitgaansgelegenheden toe te staan ​​onder passende ziektebestrijdingsmaatregelen te openen.  De premier zei toen dat de toestemming het toerisme tijdens het nieuwjaarsfestival zal helpen stimuleren.

“Ik realiseerde mij later dat deze beslissing riskant was, omdat het vrijwel zeker is dat het aantal nieuwe infecties zal toenemen nadat de ziektebestrijdingsmaatregelen zijn versoepeld”, zei Prayut.  “Daarom zullen we de situatie nauwlettend volgen.  We mogen deze gouden kans om de economie twee jaar op rij te bevorderen niet voorbij laten gaan.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Eén gedachte over “Het kabinet van Thailand keurt de heropening pubs, bars op 16 januari goed!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!