Inwoner van Chonburi wordt ‘Nationale Held’ na het winnen van het wereldkampioenschap motorracen


CHONBURI:- khun Somkiat, een inwoner van Chonburi, die op de zevende plaats staat in het wereldkampioenschap, heeft verklaard dat hij hoopt dit seizoen nog minstens twee overwinningen te behalen, vooral in de thuisrace in de provincie Buriram, dit jaar in oktober.

Khun Somkiat Chantra, de eerste Thaise rijder die een race won in de wereldkampioenschappen voor motorfietsen, is door de regering geprezen als een ‘nationale held’.

De minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn, maakte de opmerking tijdens een ontmoeting afgelopen week met de Idemitsu Honda Team Asia-coureur na zijn derde plaats tijdens de Franse Grand Prix in Le Mans op zondag.

Het was Somkiats derde podiumplaats van het seizoen, na overwinningen in Indonesië en Argentinië.

Met zijn overwinning bij de Indonesische Grand Prix in maart schreef de Thaise rijder geschiedenis door de eerste Thaise rijder te worden die won in een Grand Prix-klasse.  Daarna werd hij tweede in de Grand Prix van Argentinië voor zijn tweede opeenvolgende podiumplaats. De volgende race is de Italiaanse Grand Prix op 29 mei.

De inwoner van Chonburi, die op de zevende plaats staat in het wereldkampioenschap, heeft verklaard dat hij hoopt dit seizoen nog minstens twee overwinningen te behalen, vooral in de thuisrace in Buriram in oktober.

Khun Somkiat kondigde ook zijn voornemen aan om in de nabije toekomst mogelijk deel te nemen aan de MotoGP-eliteklasse. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: NNT News

Eén gedachte over “Inwoner van Chonburi wordt ‘Nationale Held’ na het winnen van het wereldkampioenschap motorracen”

  1. Deze kerel,heeft echt talent. In iedergeval veel meer dan de thaise rijders die eerder als vaste deelnemer in de diverse klassen(250cc en Moto 2) meegedaan hebben. Met hier en daar in de thuis grandprix in Buri Ram, een uitschieter van een als wildcard mee rijdende nationale thaise rijder. Hij geeft ,zeker sinds fit jaar een grote stap gemaakt! Alleen nu een paar ,keer uit gevallen door een schuivertje. Ben benieuwd, wat hij in de toekomst kan bereiken. Dit hangt ook nog af van sponsoring. Er is altijd een aardig bedrag nodig, of een goede afzetmarkt voor een plek als fabriekscoureur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!