Thailand verzoekt om verwijdering van de Amerikaanse handelsbewakingslijst

BANGKOK:- Nu Thailand toetreedt tot het WIPO Copyright Verdrag (WCT), heeft het er bij de Verenigde Staten op aangedrongen het koninkrijk van zijn handelswachtlijst te verwijderen.

Het verzoek werd gedaan door de vice-premier en minister van Handel Jurin Laksanawisit tijdens bilaterale gesprekken met de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger (USTR) Katherine Tai tijdens de bijeenkomst van de APEC Ministers Responsible for Trade (MRT) van dit jaar in Bangkok.

De vice-premier noemde met name de aanzienlijke vooruitgang die is geboekt bij het versterken van de bescherming van intellectueel eigendom als reden om Thailand van de watchlist te verwijderen.

De VS hebben onlangs in hun jaarlijkse Special 301 Report aanbevolen dat de Thaise autoriteiten de handhaving blijven opvoeren en ervoor zorgen dat wijzigingen in de Copyright Act tegemoet komen aan de zorgen die door Washington en anderen zijn geuit. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: NNT News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!