De Covid19 visumverlengingen in Thailand blijven tot 25 juli in stand

PATTAYA/JOMTIEN:- De Thaise immigratiedienst heeft nogmaals een verlenging gegeven aan Covid-gerelateerde visumverlengingsaanvragen na 24 mei. De laatste aanvraagdatum voor internationale toeristen die het land niet kunnen (of willen) verlaten is nu maandag 25 juli. 

De verlengde periode houdt verband met tot de noodtoestand van Thailand, die onlangs met nog eens twee maanden is verlengd: de nationale status van Covid blijft in ieder geval tot eind juli een pandemie, wanneer deze opnieuw wordt herzien.

Het laatste bevel aan immigratiekantoren in het hele land bevat geen nieuwe instructies.  Het is nog steeds nodig dat aanvragers een beëdigde verklaring invullen waarin de reden wordt bevestigd, bijvoorbeeld het ontbreken van vluchten naar de gewenste bestemming of een hoge prevalentie van Covid-infecties in het thuisland.  Het bevel verwijst ook naar de noodzaak voor aanvragers om ondersteuning van de ambassade te zoeken, hoewel algemeen wordt erkend dat de meeste diplomatieke posten weigeren te bevestigen waarom hun onderdanen niet naar huis gaan.

Hoewel de landgrenzen van Thailand weer open gaan voor toeristen, is het proces nog niet voltooid.  De grenzen van Myanmar blijven bijvoorbeeld gesloten voor de meeste buitenlanders en goedkeuring vóór de vlucht is nog steeds nodig om een ​​toeristenvisum per vliegtuig binnen te komen.  In feite zijn veel Covid-gerelateerde visumverlengers Europeanen die al meer dan twee jaar lang in Thailand verblijven zonder dat ze een expatvisum hoeven aan te vragen.

Ervan uitgaande dat de beoordelingsvrijheid voor Covid-verlenging niet verder dan juli wordt verlengd, zullen de laatste van de succesvolle aanvragers tot eind september in Thailand kunnen blijven.  

De meeste immigratiekantoren geven een eerste 30 dagen, technisch gezien een “onder beoordeling” status, wat een volgend bezoek vereist om de tweede maand te ontvangen.  De kosten bedragen echter een eenmalige 1.900 baht, te betalen bij de eerste registratie.  U hoeft geen bewijs van verzekering of vaccinatie te tonen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in THAILAND 
Bron: Pattayamail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!