Inmiddels hebben 99 Thaise burgers de Oekraïne kunnen verlaten, ongeveer 50 andere kunnen ieder moment geëvacueerd te worden

BANGKOK:- Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldde dat 99 Thaise evacués Oekraïne hebben kunnen verlaten en ongeveer 50 anderen zouden spoedig volgen.

Het ministerie zei op zijn Facebook-pagina dat 60 Thais het hulpcentrum in Lviv, Oekraïne hebben verlaten en in Warschau, Polen waren aangekomen, 39 anderen hebben vanuit Odessa in Oekraïne, Boekarest, in Roemenië kunnen bereiken.

Ondertussen hadden 42 andere Thai zich aangemeld bij het hulpcentrum in Lviv en waren er ongeveer 10 anderen op weg daarheen.

De Thaise ambassade in Warschau is nog van plan om de 52 mensen naar Polen te brengen.

De ambassade hoorde van deze evacués dat andere Thaise burgers die nog steeds in verschillende steden in Oekraïne, vastzaten en die vanwege het gevaar of de sluiting van de stad niet konden vertrekken, maar veilig en ongedeerd bleven.

De regering zou zorgen voor commerciële vluchten om alle Thaise evacués zo snel mogelijk naar huis te brengen, zei het Thaise ministerie.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  Thaise ambassade Warschau 
Content: Olleke Bolleke in Europa 
Bron: Diverse Thaise kranten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!