Alcoholconsumptie in Thailand in  stijgende lijn nu Covid-maatregelen zijn versoepeld

BANGKOK:- De mensen in Thailand hebben in het vierde kwartaal van 2021 78.542 miljard baht uitgegeven aan alcoholische dranken en sigaretten, wat hoger is dan in het voorgaande jaar, zo het Bureau van de Nationale Raad voor Economische en Sociale Ontwikkeling, het NESDC, gisteren weten.

De plv. secretaris-generaal van het NESDC, khun Jinanggoon Rojananan vertelde dat er een stijging van 0,1 procentpunt ten opzichte van 2020 was.

De bestedingen aan alcoholische dranken in het vierde kwartaal van 2021 bedroegen 49,51 miljard baht, een stijging van 1,2 procent op kwartaalbasis.

Ondertussen bedroegen de bestedingen aan sigaretten in het vierde kwartaal van 2021 in totaal 29,032 miljard baht, een daling van 2 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

De toename van de consumptie van alcoholische dranken werd toegeschreven aan de versoepeling van de Covid-beperkingen, waardoor restaurants vanaf 1 december alcoholische dranken konden verkopen, inclusief het nieuwjaarsfestival.

Over het geheel genomen was het verbruik van deze producten in 2021 1,8 procent lager dan in het voorgaande jaar, omdat uitgaansgelegenheden gesloten waren en de verkoopuren werden beperkt als onderdeel van Covid-beheersingsmaatregelen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!