Informatiechaos met het watergooien tijdens het komende Songkran festival

BANGKOK:-  De Thaise regering liet in het afgelopen weekend weten dat het sproeien van water op sommige locaties dit jaar tijdens het Songkran-festival is toegestaan,…maar niet in openbare ruimtes. 

De woordvoerder van de regering, Khun Thanakorn Wangboonkongchana vertelde tegen de pers dat de autoriteiten het sproeien van water zullen toestaan ​​​​onder strikte Covid19 preventiemaatregelen. Dergelijke evenementen mogen plaatsvinden op speciale locaties waar geen alcohol mag worden genuttigd en geen talkpoeder mag worden gebruikt. 

Khun Thanakorn heeft niet uitgelegd welke plaatsen de regering precies bedoelt. Spuiten met water in de openbare ruimte daarentegen blijft dit jaar voor het derde jaar op rij verboden. De woordvoerder voegde eraan toe dat premier Prayut Chan-o-cha zijn bezorgdheid heeft geuit over mogelijke Covid19 verspreidingen tijdens de lange vakantie, aangezien veel mensen terug zullen reizen naar hun eigen provincies om het Thaise Nieuwjaar samen met hun families te vieren. 

Hij riep het publiek, vooral oudere mensen, op om zich voor hun veiligheid te laten vaccineren tegen Covid-19. Mensen die familiereünies plannen, worden ondertussen aangemoedigd om persoonlijke beschermingsmaatregelen te nemen en een antigeentest te ondergaan voordat ze op reis gaan. Bovendien moeten exploitanten van populaire wandelpromenades in Bangkok, Chiang Mai, Phuket en Pattaya een aanvraag indienen bij het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) om het sproeien van water op hun locaties toe te staan, waardoor discussie in cirkels ontstaat en informatiechaos zoals gewoonlijk weer perfect is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Der.farang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!