Tijdens de brandstofcrisis, besteed de Thaise regering 80 miljard Bath aan 10 subsidies voor mensen met een laag inkomen

BANGKOK:- De Thaise regering zal 80,24 miljard baht gaan uitgeven om tien maatregelen te subsidiëren om de last van hoge kosten van levensonderhoud gedurende drie maanden te verlichten te midden van de brandstofprijscrisis veroorzaakt door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, zo verklaarde de minister van Energie, Khun Supattanapong Punmeechaow.

Supattanapong zei dat 49 procent van het budget (39,52 miljard baht) afkomstig zal zijn van het oliebrandstoffonds, terwijl 44 procent (35,22 miljard baht) afkomstig zal zijn van het socialezekerheidsfonds.  Voor de rest komt 5 procent (3,74 miljard baht) uit de centrale begroting, terwijl 2 procent (1,76 miljard baht) wordt bijgedragen door staatsoliebedrijf PTT.

De maatregelen lopen van mei tot juli en zijn als volgt:

1. 100 Baht kookgas-subsidie ​​voor 3,6 miljoen houders van een sociale kaart.
2.100 Baht kookgas-subsidie ​​voor 5.500 verkopers met staatszorgkaarten.
3. Subsidie ​​van 250 Baht per maand op benzine voor 157.000 motortaxichauffeurs die zijn ingeschreven bij het Ministerie van Landvervoer.
4. De verkoopprijs van aardgas voor voertuigen (NGV) wordt gemaximeerd op 15,59 Baht per kilogram.

5. NGV wordt verkocht tegen 13,62 Baht per kilo aan ongeveer 17.000 taxichauffeurs in het kader van de regeling “NGV for Same Breath”.
6. 0,22 Baht per eenheid subsidie ​​voor ongeveer 20 miljoen huishoudens die van mei tot augustus minder dan 300 eenheden elektriciteit verbruiken.
7. Diesel tot eind april maximaal 30 Baht per liter, daarna dekt de overheid de helft van de prijsverhoging.

8. Prijs van kookgas wordt gereguleerd van april tot juni en gesubsidieerd via het Oil Fuel Fund.
9. Bijdragen aan het socialezekerheidsfonds op grond van artikel 33 worden verlaagd van 5 procent naar 1 procent, waarmee 11,2 miljoen werknemers en 490.000 werkgevers worden gedekt.
10. Bijdragen op grond van artikel 39 worden verlaagd tot 1,9 procent, terwijl bijdragen op grond van artikel 40 worden verlaagd tot 180 baht per maand.  Er zijn ongeveer 1,9 miljoen mensen onder Sectie 39 en 10,7 miljoen onder Sectie 40.

“De Thaise regering schat dat ongeveer 40 miljoen mensen zullen profiteren van deze maatregelen”, aldus Supattanapong. 

“De prioriteitsgroepen zijn mensen met een laag inkomen en aanbieders van openbaar vervoer, aangezien zij waarschijnlijk het meest worden getroffen door de energieprijscrisis.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!