Dakloze bevolking in Pattaya stijgt, terwijl de Covid-19-maatregelen worden voortgezet, bezorgdheid over de lokale bewoners neemt toe

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- De lokale inwoners van Pattaya hebben hun bezorgdheid geuit over het toenemende aantal dakloze inwoners in de straten van de stad,  velen van deze dakloze zijn hun baan en woonplaats zijn kwijtgeraakt als gevolg van maatregelen, beperkingen en een gebrek aan toeristen.

In deze erbarmelijke tijd zijn honderden bedrijven gesloten bedrijven, sommige permanent en tijdelijk, en vormen daarmee onderdak voor de dakloze mensen.

De kustplaats Pattaya heeft twee weken geleden de uitgaansgelegenheden, zoals bars, pubs, massagesalons en bioscopen laten sluiten, dat doet pijn.

Maar volgens de gemeente Pattaya ligt de pijn voornamelijk in het feit dat de kustplaats Pattaya al ruim een naar géén buitenlandse toeristen heeft kunnen ontvangen waarbij in deze derde covid golf het binnenlands toerisme is tot bijna niets gedaald vanwege de angst doe voor Covid19 virus bestaat. Dit heeft ervoor gezorgd dat de enorme toeristenindustrie van de stad, die naar schatting meer dan 80% van het lokale BBP vertegenwoordigt, het moeilijk heeft, zelfs als een bedrijf open kan blijven.

Hotels sluiten tijdelijk opnieuw en ontslaan personeel, restaurants mogen geen alcohol verkopen en hun openingstijden zijn ingekort, waardoor velen ook tijdelijk gesloten zijn, en honderden bedrijven die afhankelijk zijn van toeristen zoals kleermakers, wasserijen, boottochten, toeristische attracties en anderen zijn  ofwel gesloten of worstelt vanwege een gebrek aan toerisme.  

In 2019 was Pattaya nog één van de 20 meest bezochte plaatsen ter wereld met ongeveer tien miljoen buitenlandse toeristen en ongeveer 7 miljoen binnenlandse toeristen in Thailand.  

De Covid19 pandemie dat zich nu meer dan een jaar uitstrekt en het beroemde (of beruchte, afhankelijk van uw perspectief) nachtleven van Pattaya voor de derde keer in twaalf maanden afsluit.

Ik spring even terug naar de oorsprong van dit artikel, natuurlijk de daklozen populatie is altijd in Pattaya aanwezig geweest, maar is het laatste jaar exponentieel gestegen en dan heeft nieuwsbeer het nog niet over de  dakloze dierenpopulatie die naar schatting honderden zwerfdieren, vooral honden, die de straat opgeschopt worden, dat is dan wel een ander verhaal, maar net zo schreiend.

Het gemeentebestuur van Pattaya zit allesbehalve stil en heeft verschillende dingen gedaan om het probleem onder controle te krijgen, sommige zijn succesvol, andere  floppen jammer genoeg.

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt op 25 april 2021 en weerspiegelen slechts een klein deel van de groeiende daklozen in de stad.  Volgens de provinciale autoriteiten van Chonburi die met daklozen werken en opvangcentra runnen, is het probleem complex, aangezien veel van de mensen op straat zowel lichamelijke als psychische aandoeningen of drugsverslaving hebben.  

En Inderdaad………u kunt uw ogen er niet voor sluiten, sommige lokale bewoners hebben onlangs bij het stadhuis geklaagd over het naar verluidt zien van daklozen die voor bedrijven met luiken wonen en openlijk illegale drugs consumeren.  Ze hebben ook geklaagd over sommige waardoor voormalige zakenfronten er arm uitzagen met geïmproviseerde onderkomens, afval en andere vermeende schendingen.

Volgens de provinciale autoriteiten van Chonburi zijn veel van de daklozen uit Cambodja, Laos of Myanmar afkomstig, die om verschillende redenen niet naar huis kunnen terugkeren, waaronder onrust in hun eigen land of grenssluitingen als gevolg van Covid-19.  Velen werkten in de service- of horeca, maar zijn hun baan kwijtgeraakt en kunnen nu niet meer terug.  Ze naar huis sturen is vaak geen optie, vooral niet voor inwoners van Myanmar. Daarnaast zijn er natuurlijk ook Thaise daklozen, zij willen vaak niet naar hun thuisprovincie vertrekken, omdat het vinden van voedsel en bedelen in Pattaya nog steeds veel gemakkelijker is dan in een afgelegen provincie aan het werk te moeten

De stad Pattaya heeft aangegeven dat ze zullen blijven proberen om ondersteuning te bieden aan de lokale daklozen en dat ze ervoor zullen zorgen dat ze geen wetten overtreden.  

Eén ding is zeker: hoe langer de Covid-19-situatie ervoor zorgt dat bedrijven sluiten en mensen hun middelen van bestaan ​​verliezen, hoe meer daklozen er op straat worden gezien.

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “Dakloze bevolking in Pattaya stijgt, terwijl de Covid-19-maatregelen worden voortgezet, bezorgdheid over de lokale bewoners neemt toe”

  1. Het is te triest voor woorden.
    Zeker als je een video krijgt, waarop te zien is
    wat de koning allemaal doet met zijn geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!