Eerste levering van Moderna eindelijk in Thailand aangekomen

BANGKOK:- Het langverwachte Moderna mRNA-vaccin is eindelijk aangekomen in Thailand, waarbij de staatsfarmaceutische organisatie eergisteren 560.200 doses heeft ontvangen.  Het vaccin, die deel uitmakend van de eerste partij bestellingen, kwamen aan op een Lufthansa-vlucht en worden nu onderworpen aan kwaliteitscontrole voordat ze worden gedistribueerd.

De Bangkok Post meldt dat 77% van de vaccines naar privéziekenhuizen gaat die al boekingen en aanbetalingen hebben gedaan van enthousiaste ontvangers.  Khun Sunaiyana Kitkasetpaisan van ZP Therapeutics, een divisie van Zuellig Pharma, officiële distributeur in Thailand, is verheugd dat de levering zoals gepland is aangekomen.  Het bedrijf heeft al documenten ingediend bij de Thai Food and Drug Administration met betrekking tot verdere invoer vanuit een fabriek in de VS.  De levering van de eerste batch werd belemmerd door aanhoudende problemen bij de inkoop van vaccins bij een vestiging in Europa.

Er wordt aangenomen dat het GPO meer dan 8,6 miljoen Moderna vaccins heeft besteld namens particuliere ziekenhuizen.  Tegen het einde van dit jaar zullen 1,9 miljoen vaccins worden verscheept, de rest wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2022.  Nadat 77% van de levering van gisteren is uitgedeeld aan particuliere ziekenhuizen, zal de rest worden verdeeld onder overheidsinstanties.  Het Thaise Rode Kruis heeft een bestelling geplaatst voor 1 miljoen vaccins en ontvangt 20% van de eerste zending.

Khun Chalerm Harnpanich, voorzitter van de Thaise particuliere ziekenhuisvereniging, zegt dat degenen die zich al hebben geregistreerd en een aanbetaling voor Moderna hebben betaald, bij hun ziekenhuis moeten informeren of ze in aanmerking komen voor een vaccin van deze partij. Hij voegt eraan toe dat mensen die al 2 inentingen Sinovac en een AstraZeneca-booster hebben gekregen, hun afspraak kunnen uitstellen of hun toewijzing aan iemand anders kunnen overdragen.  

In de tussentijd heeft het Chulabhorn-ziekenhuis mensen die Moderna als booster hebben gereserveerd en betaald, dringend verzocht hun afspraak na te komen, aangezien ongebruikte vaccins worden weggegooid.

Studies met het Moderna-mRNA-vaccin tonen aan dat het meer dan 94% effectief is in het beschermen van ontvangers tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden door Covid19 virus.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Wochenblitz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!