In Zuid-Thailand is tijdens een vuurgevecht met soldaten één opstandeling gedood

NARATHIWAT:- In het afgelopen weekend is een vermoedelijke opstandeling tijdens een vuurgevecht met een speciale eenheid van het leger in het hoofddistrict van deze zuidelijke grensprovincie omgekomen. De man werd onder gerechtsbevel, zo maakte de politie bekend.

Afgelopen zaterdagmiddag belegerde de legereenheid een huis in het tambon Kaluwo Nua na een tip van informanten dat een vermoedelijke opstandeling zich daar had verstopt. 

Omstreeks 17.30 uur loste de verdachte sporadisch schoten vanuit de woning. Om 18.30 uur. de verdachte opende het vuur in een poging het beleg te doorbreken. Er ontstond een vuurgevecht. Nadat het geweervuur ​​was gestopt, ontruimden de soldaten het gebied en vonden de 32-jarige verdachte – Khun Abdul Hakam Chema, dood in het huis, aldus de politie. Een .45 pistool werd gevonden in de buurt van zijn lichaam. 

Khun Abdul Hakam werd gezocht onder drie arrestaties. De eerste, gedateerd 23 maart 2017, was voor het doodschieten van een man, Pakorn Likekanwong, in Narathiwat op 10 februari 2017. De tweede, gedateerd 14 juni 2018, was voor een aanval op defensievrijwilligers in het district Yi-ngo , Narathiwat, op 30 december 2016. De derde, gedateerd 11 juli 2018, was voor granaataanvallen op drie plaatsen in Narathiwat op 19 juni 2017. 

Luitenant-generaal Kriangkrai Srirak, de commandant van de 4e Legerregio, betuigde zijn medeleven aan de familie van de verdachte en zei dat de autoriteiten binnen de wet hadden gehandeld. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Waedao Harai
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!