Ambassade van Thailand in Polen klaar met plannen om hun ingezetenen uit Oekraïne te evacueren

WARSCHAU:- De Thaise ambassade in Warschau, die ook toezicht houdt op Oekraïne, heeft gezegd dat het passende voorbereidingen treft om zo’n 250 Thaise burgers die in Oekraïne wonen te evacueren als en wanneer dat nodig is.

De ambassade in Polen liet weten speciale Line-groep te hebben  opgericht om te communiceren en zich voor te bereiden om hen ofwel terug naar Thailand te brengen of naar veilige huizen in Polen te reizen.

De ambassade vertelde dat het regelmatig contact met het Thaise volk in Oekraïne te hebben en hebben de tijdlijn van haar inspanningen vrijgegeven.

Op 13 februari heeft de ambassade samen met het ministerie van Consulaire Zaken, het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Thaise bevolking gewaarschuwd om reizen naar Oekraïne te vermijden, tenzij dit in deze periode noodzakelijk is vanwege de spanningen aan de grens met Oekraïne, en de Thaise bevolking in Oekraïne verzocht om nauwlettend toezicht te houden.  de situatie.

Khun Chettaphan Maksamphan, de ambassadeur van Thailand in Warschau, en het personeel van de ambassade reisden van 13-15 februari naar de Oekraïense stad Lviv, een stad in het westen van Oekraïne, ongeveer 70 kilometer van de grens met Polen.  Ze verkenden en zetten faciliteiten op om de stad Lviv te gebruiken als uitvalsbasis voor het evacueren van Thaise mensen terug naar Thailand, zei de ambassade.

Het team ontmoette de manager van de internationale luchthaven van Lviv, besprak de route van Lviv naar Warschau en verkende hotels, restaurants, Covid-19-testcentra, enz., aldus de ambassade.

Op 22 februari heeft het ministerie van Consulaire Zaken een kennisgeving uitgegeven waarin de Thaise bevolking werd gewaarschuwd voor de spanningen aan de grens met Oekraïne, met het verzoek om niet naar Oekraïne te reizen omdat de huidige spanningen zijn toegenomen tot Donetsk en Luhansk.

Op 23 februari had de ambassade langeafstandsbijeenkomsten met vertegenwoordigers van Thaise restaurantmedewerkers in verschillende steden van Oekraïne om te informeren naar hun levensonderhoud en te luisteren naar de problemen of zorgen van de Thaise gemeenschap in Oekraïne.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Rusland 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!