In Zuid-Thailand gaat het vandaag stevig regenen en Bangkok krijgt te maken met koeler weer 

BANGKOK:- Het noorden en noordoosten van Thailand zullen vandaag (16 oktober) worden getroffen door verspreide onweersbuien, waarbij de zwaarste regen in sommige delen van het zuiden valt. In Bangkok en omgeving blijft het intussen overwegend droog met een temperatuurdaling tot 25-27° Celsius.

Een middendrukrug loopt door de oostelijke en hogere zuidelijke regio’s en komt de centrale Zuid-Chinese Zee binnen. Ondertussen bedekt een intens lagedruksysteem het centrale deel van de zuidelijke Zuid-Chinese Zee en treft het de lagere zuidelijke regio, de Golf van Thailand en delen van de Andamanse Zee.

Dit weerpatroon zal in sommige delen van het zuiden resulteren in verspreide onweersbuien en zware tot zeer zware regenval. Bewoners worden gewaarschuwd voorzichtig te zijn met plotselinge overstromingen en aardverschuivingen, vooral in gebieden in de buurt van rivieren en laaggelegen gebieden.

Voor de Andaman Zee en de Golf van Thailand wordt verwacht dat de golven ongeveer 1 meter hoog zullen zijn, of meer in gebieden met onweersbuien. Kleine schepen worden geadviseerd voorzichtig te varen en niet te gaan varen in gebieden waar onweersbuien voorkomen.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!