Desperate breakdancer in Thailand wilt zijn strijd tegen kaalheid aangaan en zoekt een sponsor!

BANGKOK:- Een Thaise breakdancer kampt met een huiveringwekkend dilemma, alleen een haartransplantatie kan hem van de bedelstaf halen nadat de strenge eisen van de sport hem kaal hadden gemaakt.

De Thaise breakdancer Kantapon Rodsaart is op zoek naar iemand die een haartransplantatie wil sponsoren nadat hij had onthuld dat de concurrentie op de recente Aziatische Spelen ervoor zorgde dat hij al zijn haar verloor.

Khun Kantaponmaakte zijn debuut op de Aziatische Spelen in Hangzhou, China, tussen 23 september en 8 oktober, waar hij de bronzen medaille pakte.

Kantapon onthulde dat de voorbereiding op de Spelen zwaar was omdat Thailand niet over voldoende trainingsfaciliteiten beschikte, waardoor breakdancers gedwongen werden te oefenen in parken of winkelcentra.

Maar dat is nog niet alles, Kantapon onthulde namelijk: “Ik moet tijdens het dansen een hoed dragen om mijn haar te beschermen, omdat het dun is. Hoe meer ik dans, vooral op een ruwe vloer, hoe meer mijn haar uitvalt. Daarom zou ik graag om steun of sponsoring willen vragen voor een haartransplantatiebehandeling.”

Khun Kantapon liet weten dat hij het einde had bereikt van een paar goedaardige plagerijen door zijn teamgenoten en dat hij erom kon lachen, maar hij voegde eraan toe dat hij zich oprecht zorgen maakt over zijn haarverlies.

“Ik meen dit serieus. Het zou mijn zelfvertrouwen een boost geven. Momenteel moet ik twee hoeden dragen. Als ik het niet draag, zie je mijn kale knikker.

Een artikel dat dit jaar in de Journal of Dance Medicine and Science verscheen, benadrukte deze aandoening eigen is bij breakdancers, bekend als ‘headspin hole’ of ‘breakdancer overuse syndrome’.

Uit het onderzoek bleek dat personen die meer dan drie headspin-sessies per week doen, aanzienlijk meer kans hebben op haaruitval. Interessant genoeg waren breakdancers minder geneigd om medische hulp te zoeken voor dit probleem.

Khun Kantapon heeft de sociale media gebruikt in zijn zoektocht naar sponsoring van haartransplantatiebehandelingen en deelde een media-interview op Facebook met het onderschrift: “Ik blijf delen totdat er een sponsor verschijnt”, vergezeld van een lachende emoji.

Misschien moet de Thaise breakdancer eens contact opnemen met de Gerard Joling, die weet als geen ander hoe je een gratis haartransplantatie kan regelen

Olleke Bolleke in Bangkok

Eén gedachte over “Desperate breakdancer in Thailand wilt zijn strijd tegen kaalheid aangaan en zoekt een sponsor!”

  1. Als deze sport de haarwortels beschadigt, zal dit na een eventuele haartransplantatie ook weer gaan gebeuren. Dat is dus ‘dweilen met de kraan open’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!